загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Пенсійному фонді – реорганізація. Навіщо мені це знати?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В ЧОМУ СПРАВА?

Пенсійна реформа спричинила за собою реорганізацію самого Пенсійного фонду. Чиновники запевняють, що тепер оформляти і отримувати пенсію стане зручніше. При цьому вони сиплють незрозумілими слівцями: «фронт-офіс», «сервісні центри», «агентські пункти». І обіцяють оптимізацію.

ОПТИМІЗАЦІЯ, ГОВОРИТЕ? НАПЕВНО, ЗАКРИЮТЬ ПОЛОВИНУ ВІДДІЛЕНЬ?

Ні, нічого не закриватимуть. Хоча деякі зміни у відділеннях Пенсійного фонду все-таки відбудуться. Багато з них перепрофілюють. Тому що тепер Фонд працюватиме за принципом функціонального поділу на «фронт-офіс» та «бек-офіс».

А ПРИ ЧОМУ ТУТ «ФРОНТ»?

Не лякайтеся, це зовсім не той фронт, про який ви подумали. Це схема роботи, яка вже давно діє в багатьох підприємствах. «Фронт-офіс» працює з клієнтами і для клієнтів. Він так називається, тому що завжди «обличчям до обличчя» з людьми. А «бек-офіс» виконує всю решту роботу. Він «невидимий» для клієнтів, які можуть навіть не здогадуватися про його існування.
Раніше відділення Пенсійного фонду займалося відразу всім: і людей обслуговувало, і бухгалтерію вело, і наймало нових співробітників, і вирішувало юридичні питання, і багато чого ще. Через це виникало безліч труднощів. Щоб встигати справлятися з усіма покладеними на нього завданнями, відділенню доводилося приймати людей тільки за місцем проживання і тільки в певні прийомні дні і години.

Тепер відділення фактично розділене на два підрозділи. В кожній області буде одне головне управління Пенсійного фонду («бек-офіс») і багато сервісних центрів («фронт-офісів»). Це дозволить розвантажити роботу відділення і приймати людей незалежно від місця проживання і протягом усього робочого часу.

ЧИМ ЗАЙМАТИМУТЬСЯ СЕРВІСНІ ЦЕНТРИ?

Вони будуть обслуговувати громадян і надавати повний набір послуг Пенсійного фонду. Передбачається, що сервісні центри будуть облаштовані з усіма зручностями для клієнтів: тут будуть обладнані місця для очікування, а записатися на прийом можна буде онлайн. Прийняті документи і заяви сервісні центри направлятимуть в управління, де їх оброблятимуть.
Там, де сервісні центри створити неможливо, будуть діяти агентські пункти.

ЩО ЩЕ ЗА АГЕНТИ? ЧИМ АГЕНТСЬКІ ПУНКТИ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ ВІД СЕРВІСНИХ?

Відділень Пенсійного фонду, на базі яких будуть створюватись сервісні центри, обмежена кількість. По всій Україні їх всього 683. Відвідувати їх зручно не всім і не завжди. Тому в 2017 році в Фонді вирішили організувати віддалені робочі місця – так звані агентські пункти, там, де людям буде зручніше.
Такі пункти діють в об’єднаних територіальних громадах, в центрах надання адміністративних послуг, «прозорих офісах», а також на базі підприємств, керуючих компаній і навіть бібліотек та будинків культури. Тож на сьогоднішній день в Україні діє вже 1581 пункт, де можна отримати пенсійні послуги. У Фонді обіцяють, що кількість точок обслуговування буде ще збільшуватися.

Я ВЗАГАЛІ НЕ ХОЧУ НІКУДИ ХОДИТИ. МОЖНА ОТРИМАТИ ПЕНСІЙНІ ПОСЛУГИ В ІНТЕРНЕТІ?

Саме для цих цілей і був створений портал електронних послуг Пенсійного фонду: https://portal.pfu.gov.ua. Тут, у своєму особистому кабінеті, людина зможе отримати 15 з 30 видів послуг, що надаються Фондом. Наприклад, працюючий українець може дізнатися розмір свого страхового стажу, а пенсіонер – побачити розмір пенсії і дату виплати. Крім того, ви можете кожен місяць отримувати СМС з інформацією про те, що цей місяць зараховано у ваш стаж, і про те, чи заплатив ваш роботодавець страховий внесок.

Щоправда, потрапити на портал не так-то легко. Ви не зможете просто придумати логін і пароль, щоб зареєструватися на сайті. Вам доведеться відправитися в найближче відділення Пенсійного фонду і написати там заяву. Тільки після цього ви отримаєте код, необхідний для реєстрації. Втім, без цієї виснажливої процедури можна обійтися, якщо у вас є електронний цифровий підпис. Електронний цифровий підпис (ЕЦП) – вид електронного підпису, отриманий в результаті криптографічного перетворення набору електронних даних, який приєднується до цього набору або логічно з ним поєднується і дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікувати особу підписувача. Електронний цифровий підпис накладається за допомогою особистого ключа та перевіряється за допомогою відкритого ключа. Отримати електронний цифровий підпис можна абсолютно безкоштовно.

 

Джерело:
До списку новин