загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Місія - викопати картоплю і вижити": поради для любителів грядок від МОЗ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кінець серпня є "гарячою" порою для всіх власників городів. Коли приходить час збирати врожай, то мало хто думає про відпочинок, а копання "бараболі" можна порівняти зі справжньою естафетою на витривалість. Однак, займатися таким "агрофітнесом" варто правильно, аби уникнути проблем зі здоров'ям. Про плюси та мінуси "агрофітнесу" розповіла Уляна Супрун.

Копання картоплі є емоційною подією світового масштабу для більшості володарів городів. Коли приходить час збирати врожай, то мало хто думає про відпочинок, адже потрібно встигнути зробити все за вихідні. Копання "бараболі" можна порівняти зі справжньою естафетою на витривалість, до кінця якої мало хто доходить задоволеним. Одним словом, справжній "агрофітнес".

Однак, не варто скаржитися на втому чи мозолі на руках, адже як стверджують науковці, "агрофітнес" має і корисні властивості.

Про це написала виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Як вона зазначає, кілька годин праці на городі є добрячим тренуванням для м’язів, а навантаження подекуди нагадують заняття в тренажерному залі. Безумовним плюсом "агрофітнесу" Супрун називає користь для психічного здоров’я.

"Свіже повітря та зелень навколо сприяють зниженню рівня гормону кортизолу в організмі, що в свою чергу зменшує напруження та симптоми тривожності",- написала вона.

Садівництво, за її словами, навіть запроваджують в деяких клініках для людей з психічними хворобами. Крім того, робота на городі дає помірні та інтенсивні фізичні навантаження, а різні садові інструменти розвивають м’язи рук, ніг та спини. Тому їх можна вважати аеробними вправами на зміцнення м’язів.

Втім, існує кілька небезпек, яких варто уникати під час таких робіт. По-перше, не варто перевтомлюватися. По-друге, варто чергувати види діяльності, працювати не довго і стежити за самопочуттям - робити паузи, розминатись і відпочивати. Також потрібно бути обережним, щоб не поранитися. Адже, як написала Супрун у землі живуть багато бактерій у тому числі й збудник правця. Якщо він потрапить у відкриту рану, то є високий ризик захворіти. Тож, Супрун радить уникати пошкоджень садовими інструментами, працювати в закритому взутті та одязі й стійких до механічних ушкоджень рукавицях. Крім того, не варто забувати про захист від сонця та потребу пити достатньо води. Краще спланувати роботу на городі в ранковий або вечірній час.

Також Уляна Супрун закликала українців пити воду. 

“Починається Всесвітній тиждень води. Підготуйте ваші стакани і пляшки, адже цей пост про важливість пиття. Вода необхідна для життя. Вона переносить поживні речовини, виводить з тіла продукти обміну і змащує суглоби. Зневоднення відчувається як сухість у роті, а також втома, зниження уваги і пам’яті, навіть запаморочення і слабкий головний біль. Достатнє вживання води щодня допомагає подолати хронічну втому, стрес, покращує роботу мозку і всього організму”, – написала Супрун.

“Пам’ятайте, що вода – це життя! Не витрачайте воду, але не забувайте і пити. Немає єдиної норми пиття води в день, адже наша потреба в гідрації залежить від температури і вологості навколо, активності, фізичного стану та їжі, яку ми споживаємо”, – підкреслила Супрун.

 

Джерело:
До списку новин