загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сучасну молодь залишать без пенсій: експерт шокував українців прогнозом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійна система не дає гарантій гідного забезпечення пенсіонера.

Українська молодь, яка сьогодні належить до працездатної категорії громадян, по досягненню пенсійного віку може залишитися без державного забезпечення.

Про це повідомив правозахисник Ігор Чудовський.

"Нині діюча пенсійна система не дає гарантій гідного забезпечення пенсіонера. За прогнозами фахівців, працююча молодь по досягненню ними пенсійного віку взагалі може не отримати пенсійного забезпечення. На це впливають такі фактори, як велика кількість непрацездатних осіб, які отримують пенсійне забезпечення, кількість працюючих людей, з соціальних внесків яких здійснюється виплата пенсій, значна інфляція національної валюти, тощо", – зазначив він.

У той же час економіст Олег Лиховид уточнив, як українці можуть забезпечити собі гідну старість.

"У нинішніх умовах гідна пенсія може бути тільки накопичена. Але накопичення не повинні бути обов’язковими. Це примус фактично відчужує людину від їх власних накопичень", – підкреслив він.

Додамо, влада обіцяє зростання пенсійних виплат, що треба знати. Стало відомо, що пенсійні виплати можуть зрости майже 3 мільйонів громадян. На збільшення пенсій можуть розраховувати медпрацівники, колгоспники, а також ті, хто частину зарплати отримував у конверті.

"Навіть коли людям почали платити після 65-го року — це були копійки. А візьміть санітарку, молодший медичний персонал — 80-60 рублів. 40 років людина працювала, а у неї пенсія 1300-1400 грн", — сказав у коментарі міністр соціальної політики Андрій Рева.

У Міністерстві соцполітики розглядають два варіанти осучаснення пенсій.

Перший варіант — мінімальна пенсія має становити 40% мінімальної зарплати. Така норма прописана в законі. По суті, при індексації мінімалки індексується пенсія, збільшуються надходження у Пенсійний фонд.

Як другий варіант, береться діюча формула визначення пенсії плюс в 2000-х — будь-які 5 років найбільшого заробітку. Потім ці коефіцієнти співставляють.

 

Джерело:
До списку новин