загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерти розповіли, що може стати альтернативою недержавним пенсійним фондам

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Експерти впевнені, що хороша пенсія в Україні може бути тільки накопичена. Українці повинні відкладати до 15% від своїх доходів на майбутню пенсію.

Хоч пенсійну сферу в Україні і продовжують реформувати, особливого полегшення пенсіонери поки що не відчули, а мінімальні виплати в 1435 грн ніяк не дають можливості жити повноцінно.

Нагадаємо, що всього існує три рівні пенсійної системи: солідарний, накопичувальний і добровільно накопичувальний. Щоб самому розпоряджатися своїми заощадженнями, потрібно скористатися саме третім рівнем – добровільно накопичувальним. Так, кожен бажаючий може ним скористатися і звернутися до державного пенсійного фонду, або ж почати відкладати заощадження в один з недержавних пенсійних фондів. До слова, зараз в Україні функціонує 64 недержавних пенсійних фонди. Але, з недержавними пенсійними фондами також пов'язані певні ризики. Так, на них може дуже негативно вплинути економічний стан України.

Але, юристи відзначають, що альтернативою пенсійним фондам могли б стати європейські компанії зі страхування.

"У всіх розвинених країнах є компанії, які здійснюють страхування життя.. Наприклад, в Європейському Союзі страхові компанії займають близько 30% в загальному обсязі акумульованих пенсій. На ринку України також представлені такі європейські компанії, перевагою яких є гарантії збереження і накопичення коштів їх "материнськими" компаніями, які здійснюють свою діяльність за європейськими законами", – коментує ситуацію Ігор Чудовський, керуючий партнер Адвокатського об'єднання "Чудовський і партнери".

Юрист також пояснює, що головною перевагою при накопиченні грошей в таких компаніях стає примноження заощаджень в довгостроковому періоді. Крім цього, у клієнта є можливість вибрати валюту, в якій він буде накопичувати гроші.

"Я вважаю, наявність поліса страхування є безперечною перевагою для кожного, хто замислюється про гідну пенсію. Такого роду пенсійний опціон може дати дійсно істотну підтримку сімейного бюджету і забезпечити якісний рівень життя після закінчення трудової діяльності; з урахуванням невисоких державних стандартів для людей похилого віку в Україні це дуже актуально", – зауважив Чудовський.

Експерти впевнені, що накопичити на гідну пенсію самостійно цілком можливо, адже розраховувати тільки на мінімалку дуже ризиковано.

"Необхідно пам'ятати про те, що потрібно використовувати різні інструменти, а не зупиняти свій вибір на якомусь окремому. Наприклад, в Америці до 40% доходів люди відкладають на майбутню пенсію. В Україні цей відсоток значно нижче, але в загальному сімейному бюджеті він повинен досягати (звичайно, в залежності від віку) від 7 до 15%" – підсумувала Ольга Медведчук, член комітету фінансового ринку і питань соціальної відповідальності бізнесу при Торгово-промисловій палаті України.

 

Джерело:
До списку новин