загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи доведеться платити за меддопомогу, якщо не укладений договір із сімейним лікарем?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За відмову надати медичну допомогу, вимогу сплатити медичну допомогу та/або направлення в іншу медустанову, в якій пацієнтові запропонували заплатити за медичну допомогу, лікар і адміністрація комунального або державного медичного закладу можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 184 КК України.

Практично це може відбуватися у трьох випадках:

1) Меддопомога не надається безкоштовно у повному обсязі

У ст. 35-1 закону «Основи законодавства України про охорону здоров'я» міститься широке визначення первинної медичної допомоги, в якому ні про які обмеження обсягів або переліку послуг не йдеться. Якщо лікар безоплатно надасть тільки первинну допомогу за переліком і обсягом, вказаним в додатку до договору з НСЗУ, а решту – відмовиться або зажадає плату, настає кримінальна відповідальність.

2) Відмова пацієнту, який не «приписаний» до медзакладу

Кримінальна відповідальність настає і в тому разі, якщо пацієнту відмовлять у медичній допомозі через те, що він не підписав декларацію з даним медичним закладом або взагалі не зареєстрований у системі eHealth. Або якщо лікар відмовляється підписувати декларацію з пацієнтом через технічні або організаційні проблеми і надавати медичну допомогу через неможливість підписати декларацію.

3) Направлення на спеціалізовану медичну допомогу

Сімейний лікар, який направив пацієнта на «вторинку» (надання спеціалізованої меддопомоги), і там йому запропонували оплатити надання відповідних послуг, стає співучасником. І немає значення, чи пацієнт дійсно потребував спеціалізованої допомоги, чи міг отримати допомогу на первинному рівні.

Прийнятий «реформаторський закон» «Про Державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» № 2168-19 порушує 9 статей конституції (ст. 8, 19, 22, 26, 49, 64, 85, 92, 95). Це вказано в конституційному поданні 59 народних депутатів, яке знаходиться на розгляді Конституційного суду України.

Порушувати конституцію, базові закони й нести кримінальну відповідальність буде не МОЗ і його «реформаторська команда», а конкретні медпрацівники, які будуть виконувати прийняті «реформаторські» нормативно-правові акти МОЗ і КМУ.

 

Джерело:
До списку новин