загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт: Держава змушує людей з окупованих територій брехати, щоб отримати пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Багато пенсіонерів з окупованих територій не можуть собі дозволити отримати виплати на підконтрольній Україні, адже це обходиться значно дорожче, ніж пенсія розміром у 2,5 тисячі гривень.

На цьому наголосив співзасновник гуманітарної організації «Відповідальні громадяни» Енріке Менендес.

«Остання заява Мінсоцполітики є дійсно державницькою, адже міністр заявив про дуже правильну позицію, що Україна як держава несе відповідальність за будь-яких громадян незалежно від того, в яких обставинах вони опинилися. Але окрім декларації, за цією заявою більше немає нічого, адже міністр констатував очевидний факт», – прокоментував Енріке Менендес.

Експерт визнав, що люди із окупованих районів дійсно масово їдуть на контрольовану територію, щоб отримати пенсію. Утім ця процедура така складна, що багато хто або ж не може нею скористатися, або відмовляється з різних причин.

«Наприклад, якщо розглядати людей, які фізично не можуть пересікати умовний кордон. Так, на початок війни у 2014 році тільки в Донецьку 17 тисяч людей не могли вийти із своїх квартир через різні фізичні вади. І виникає питання: як ці люди можуть 8 годин провести у дорозі, пройти через всі блок-пости?» – зауважив співзасновник гуманітарної організації.

До того ж, зазначає Менендес, є складна процедура верифікації для пенсіонерів, щоб отримати виплати на підконтрольній території.

«Передусім пенсіонер має отримати довідку про те, що він є переселенцем. Часто така довідка є фіктивною, оскільки людина проживає на непідконтрольній території. Після цього потрібно домовитися, що переселенець, нібито, в когось орендує житло. Потім Пенсійний фонд телефонує і попереджає, що саме в ці дні до пенсіонера прийде перевірка, тому він має бути на умовній орендованій квартирі. Таким чином держава змушує людей брехати і вступати в таку схему. Але багато хто не може дозволити собі такі маніпуляції через те, що це обходиться значно дорожче, ніж отримати пенсію розміром у 2,5 тисячі гривень. І оскільки це фінансово недоцільно, люди просто відмовляються від виплат», – констатував Енріке Менендес.

Як повідомлялося, міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв, що держава повністю погасить пенсійну заборгованість перед українцями, які в проживають на окупованих територіях. 

 

Джерело:
До списку новин