загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Поки був у лікарні – залишився без прописки: чому пенсіонер з інвалідністю змушений жити в машині

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пан Георгій зазначає, що прийомний син не лише виписав його з квартири, а й відмовився від опіки.

У Луцьку 61-річний пенсіонер з інвалідністю вимушений жити у машині, адже з дому його вигнав прийомний син. Безхатька підгодовують небайдужі, але як допомогти чоловікові не знають. 

Георгій Назарчук розповідає, що у своєму будинку прожив 15 років. Відколи жінка поїхала на заробітки до Італії – він тут мешкав з прийомним сином. У червні чоловік потрапив до лікарні після аварії, а коли виписався – не зміг зайти додому.

"Він крадькома в мене паспорта взяв, я кинувся до документів – у мене документів немає. В лікарні лежав, кажу, паспорта мені принеси. Він мені як приносить паспорт – я відразу не подивився, темно в коридорі було. Вже вечір. Я встаю, відкриваю, дивлюся, а я вже виписаний звідси", – бідкається чоловік.

Пан Георгій зазначає, що син не лише виписав його з квартири, а й відмовився від опіки. Квартиру здав квартирантам.

"Що я йому поганого зробив? Усиновив його, всі примхи його, все мав. Я просто хочу, щоб він приїхав і йому в очі подивитися", – каже чоловік.

Георгій Назарчук має інвалідність першої групи. Ходити не може. Тож, увесь час проводить у машині, в якій потрапив в аварію. Допомагають йому сусіди – підгодовують та перуть одяг. Тетяна навідується сюди по кілька разів на день.

"Вже почали підходити, так само питають, може щось поїсти, попити принести, може там те, може там се. Чи будинок пристарілих, чи може хоспіс, ну хоч куди-небудь, не на вулиці жити, не в машині жити", – пояснює сусідка.

До чоловіка, який цілими днями сидить в потрощеній машині, сусіди викликали поліцію.

"Думаю, якби не викликали наряд поліції, то про цю ситуацію і не було б відомо нікому. Зробили звернення до міської ради за допомогою, або консультацією, а також до соцопіки", – каже інспектор патрульної поліції Сергій Матіюк.

У міському департаменті соціальної політики кажуть, що попіклуватися про безхатька за законом мав його син.

"Є доручення, дане від нього, на вчинення абсолютно всіх дій щодо оформлення документів і в тому числі зазначено на прописку і виписку його. Так, його виписав його син. Цю квартиру договором дарування подарували своєму синові. Є син і, відповідно до Сімейного Кодексу, зобов'язаний був здійснювати догляд за своїм батьком", – пояснює директор департаменту соціальної політики Луцької міськради Вікторія Майборода.

Отримати коментар від сина не вдалося, бо, зі слів сусідів, той поїхав за матір'ю до Італії. Чиновники ж кажуть: у чоловіка є ще й сестра, яка могла б теж допомогти родичу.

"Треба, щоб він мав жити де. Я не маю можливості – ремонт іде в хаті. Це вже 12 років триває , я кажу – я більше не витримую. Лікування з початку оплачувала я, за свої кошти", – розповіла родичка чоловіка Діна Олександрівна.

Сусіди ж хвилюються за безхатька, який може замерзнути у машині через наближення холодів.

Олег Ткачук

 

Джерело:
До списку новин