загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям анонсували збільшення мінімальної зарплати і пенсії: коли це станеться

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проект держбюджету обов'язково буде поданий в Раду до 15 вересня.

Уряд України збирається підняти розмір мінімальної зарплати з 1 січня 2019 року.

До 15 вересня Кабмін подасть до парламенту проект держбюджету на наступний рік, в якому буде передбачено збільшення мінімальної зарплати з початку 2019 року.

Про це повідомив «Урядового порталу» віце-прем’єр Павло Розенко.

За словами віце-прем’єра, проект держбюджету обов’язково буде поданий в Раду до 15 вересня. Потім почнеться розгляд законопроекту депутатами і його прийняття.

Згідно з проектом бюджету держави. Значні кошти будуть виділені на оборонну галузь і забезпечення військових.

При цьому Розенко повідомив, що проект закону передбачає підняття рівня мінімальних зарплат і пенсій. 

 
Говорячи про те, що рівень економічного розвитку країни і ситуація в Україні дають можливість підвищити соцстандарти, Павло Розенко додав: «Я вже можу сказати точно, що з 1 січня 2019 виросте і розмір мінімальної заробітної плати, і розмір пенсій». Що ж стосується подачі у Верховну Раду проекту головного фінансового документа на наступний рік, то за словами віце-прем'єра, «вперше на всю історію незалежності» це буде зроблено 15 вересня, а то й раніше. При цьому Павло Розенко додав, що бюджет буде соціально спрямованим, але без «надутих цифр».

Експерти МОП впевнені: мінімальна зарплата має становити 60% від середньої. Зараз українці в середньому заробляють 9100 грн, відповідно, мінімалка має бути не менш ніж 5460 грн. Тут також варто враховувати, що середні зарплати в країні зростають щомісяця, а мінімальну зарплату в кращому випадку переглядають двічі на рік. Тому, підвищуючи соціальні гарантії, треба закладати прогноз зростання середньої зарплати.

Що ж стосується перерахунку пенсій: 1 січня українці вперше відчують на собі нові правила перерахунку пенсій за формулою. Розмір середньої по країні зарплати, який враховують при розрахунку виплати, підвищать на 50% зростання зарплат і 50% інфляції.

Експерт у сфері пенсійного забезпечення Лідія Ткаченко впевнена: така система пенсіонерам на руку. Вона дозволить істотніше підвищувати виплати. Також у рамках прийнятої реформи передбачена можливість збільшувати розмір надбавки і брати не 50, а 100% зростання зарплат. Щоправда, станеться це тільки після того, як уряду вдасться повністю ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду (ПФУ). А він становить близько 140 млрд грн.

 

Джерело:
До списку новин