загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт вважає, що після зростання вартості газу кількість субсидіантів знову зросте

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Виникає запитання, чи держава приймає справедливе рішення, коли переконує, що суспільство має затягнути паски? Адже часто ми бачимо різні контраверсійні дії, як наприклад, коли для всіх ціна на газ росте, тоді як для окремих олігархів залишаються старі схеми, на яких вони можуть заробляти надприбутки.

На цьому наголосив експерт з енергетичних питань Андрій Герус.

«Заяви влади щодо захисту громадян, які не зможуть сплачувати за комунальні послуги, досить суттєво відрізняються від реальності. Зокрема кілька місяців тому були внесені зміни до порядку надання субсидій, де був суттєво звужений список тих, хто має право на таку допомогу. Відтак, близько 30% отримувачів субсидій були позбавлені такого права і подекуди несправедливо», – прокоментував Андрій Герус.

Наприклад, пояснює експерт, якщо якесь домогосподарство п’ять років тому придбало автомобіль, навіть недорогий, і навіть якщо у цієї сім’ї невисокий дохід, то все одно вона не має права на субсидії, оскільки колись, п’ять років тому, вони купили автомобіль.

«Спочатку тарифи зросли, а потім влада почала шукати варіанти, як можна урізати субсидії. Більшість пенсіонерів все ж залишиться на субсидіях, а загалом допомогу отримуватимуть 40-45% домогосподарств. Утім після зростання ціни газу цей відсоток знову буде зростати.

Утім виникає запитання, чи держава приймає справедливе рішення, коли переконує, що суспільство має затягнути паски? Адже часто ми бачимо різні контраверсійні дії, як наприклад, коли для всіх ціна на газ росте, тоді як для окремих олігархів залишаються старі схеми, на яких вони можуть заробляти надприбутки, і уряд щодо цього не вживає жодних заходів», – констатував Андрій Герус.

Як повідомлялося, керівник директорату сім’ї та соціального захисту населення Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко пояснив, у якому випадку безробітним не надаватимуть субсидії.  У випадку, коли людина проживає у місті, де є брак робочої сили, але не бажає працювати, тоді на загальних підставах субсидія їй не призначатиметься. Але в кожному з випадків, коли громадянин живе у селі, де є брак робочих місць, будуть індивідуальні рішення щодо надання права на субсидію. 

 

Джерело:
До списку новин