загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія для переселенців: Верховний суд виніс свій вердикт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Велика палата Верховного суду винесла рішення щодо виплати пенсій українцям, які переїхали з окупованих територій Донбасу.

Відповідне засідання відбулося у вівторок, 4 вересня.

Велика палата Верховного суду України відхилила апеляцію Пенсійного фонду та визнала незаконною практику відмови відділеннями Пенсійного фонду виплачувати пенсії тимчасово переміщеним особам. Велика палата залишила в силі рішення суду першої інстанції, згідно якого припинення виплат пенсій тимчасово переміщеним особам з підстав, не передбачених законом, вважається неправомірним. Це стосується у тому числі й так званої верифікації пенсіонерів-переселенців за списками СБУ.

«Судді Верховного суду залишили в силі рішення суду першої інстанції, згідно з яким переселенці не можуть бути позбавлені пенсії на таких підставах як «списки СБУ», – йдеться в повідомленні.

– Суть справи полягала у тому, що переселенці звертаються до суду і намагаються довести незаконність дій пенсійних фондів, які припиняють здійснювати їм пенсійні виплати на підставах, які не передбачені законом про загальнообов’язкове пенсійне страхування, — повідомила Дарина Толкач, координаторка з адвокації організації Право на захист, яка виступила ініціатором судового процесу.

За її словами, Верховний суд ухвалив рішення у так званій показовій справі, тому воно буде застосовуватись до всіх подібних позовів переселенців до органів Пенсійного фонду.

Юрист БФ "Право на захист" Олег Тарасенко пояснив, що в цьому випадку Верховний Суд повернув переселенцю право на пенсію, яку відмовився виплачувати Пенсійний фонд на підставі "списків СБУ". Щодо всіх таких позовів будуть ухвалювати аналогічні рішення. Рішення Верховного Суду остаточне та оскарженню не підлягає, підкреслив Тарасенко. У червні 2016 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову №365 про порядок проведення контролю за соцвиплатами внутрішньо переміщеним особам. Згідно з цим документом, органи соціального захисту не рідше, ніж раз на півроку, мають відвідувати кожну сім'ю переселенців і перевіряти, чи дійсно вона мешкає за вказаною адресою. Додаткові перевірки можуть проводити підрозділи МВС, Нацполіції, СБУ, Держміграційної служби, Держфінінспекції, Держаудитслужби і Пенсійного фонду. 

Звернемо увагу, що Верховний Суд 3 травня прийняв рішення і визнав перевірку переселенців незаконною, задовольнивши позов пенсіонерки з Донбасу проти Кабінету міністрів України в повному обсязі.

 

Джерело:
До списку новин