загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія в Україні по-новому: в реформі знайшли серйозний мінус

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Впровадження в Україні другого рівня пенсійної системи - накопичувальних пенсій - несе в собі ризики для працюючих українців.

Про це заявила експерт "Реанімаційного пакету реформ" із питань пенсійної системи Галина Третякова. Вона прокоментувала норму, згідно з якою другий етап пенсійної реформи торкнеться українців молодших 35 років.

Експерт нагадала, що на початку другого етапу пенсійної реформи з зарплат молодих українців будуть віднімати 2%, а з часом - до 7%.

"Із 7% власної зарплати будуть примусово у молоді вилучати на подальше накопичення. Це надмірний відсоток... Роботодавець, який захоче молоду силу залучити, буде брутто заробітної плати збільшувати для того, щоб нетто, яке людина отримує на руки, збереглося. Таким чином, роботодавці будуть для молоді збільшувати ці нарахування, а для людей похилого віку не буде такого накопичення", - пояснила вона.

"Таким чином, ми, з одного боку, дискримінуємо людей старшого віку - для них роботодавець не буде нічого доповнювати. З іншого боку, ми дискримінуємо молодь, оскільки люди 35+ будуть дешевше обходитися роботодавцям, ніж люди 35-. Таким чином, ми створюємо дискримінацію для одних з одного боку, для інших - з іншого", - зазначила вона.

Третьякова також навела у приклад пенсійну реформу в Росії.

"Це так само, як президент РФ Володимир Путін каже - якщо ви людей 55+ будете звільняти, ми будемо вас саджати у в'язницю. Це начебто захист, але насправді роботодавці просто перестають брати на роботу людей 55+, і починається сегрегація", - заявила експерт.

 

Джерело:
До списку новин