загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Цікавить не диплом, а знання»: чернівчанин у 68 років учетверте став студентом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

68-річний чернівчанин Никодим Лисак у свої 68 років став студентом Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Він уже має три вищих освіти, є директором федерації ушу і народної медицини, передає досвід студентам у вищому училищі народної, нетрадиційно і східної медицини, але знову сів за студентську лаву.

Щоб вступити на факультет фізичної культури і здоров’я людини, Никодим Матвійович здавав не ЗНО, а екзамени. Має на це право, адже вже є вища освіта: 

"Перший іспит пройшов у формі співбесіди: відповів на декілька запитань і на три письмово. Вони, на мою думку, були дуже цікаві. Не знаю, як би на них відповіли ті, хто не обізнаний у народній східній нетрадиційній медицині. Але мені сподобалося, навіть не вистачило паперу, щоб відповісти. Дуже боявся іспиту з іноземної мови – німецької. Думав, що провалю його, але на мій подив здав його на 170 балів з двохсот. Вся база – із школи, відтоді навіть не повторював. Ну і іспит із медицини. Тут почувався вільно".

"На традиційну посвяту у студенти ніхто не запросив, хоча очікував. Із задоволенням би пішов. Трохи познайомився зі своїми одногрупниками при вступі. Вони тільки-но закінчили бакалавра і мають "свіжі" знання, а я їм розповідав також щось нове. У понеділок була навіть перша пара з німецької мови. Коли попросили на парі заповнити анкету, боявся, щоб не запитали вік. Вже й дали завдання, які вже підготував. Маю відповісти на про свою професію, де я живу, освіту. Одногрупники не знають, скільки мені років і я нікому не кажу. Мої рідні навіть не здогадуються ще, що я став знову студентом. Про це відомо тільки в університеті та одному професору, з яким займаюся спортом, але сказав йому, що хочу потримати інтригу", - каже чоловік.

 

Джерело:
До списку новин