загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Корнилія 26 вересня: історія і традиції свята

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У цей день православна церква вшановує пам'ять священномученика Корнилія Сотника.

Інші назви свята: «Корнилій», «Корнилів день».

За народним повір'ям, 26 вересня - останній теплий день осені.

Історія свята

Корнилій жив у Кесарії в 1-му столітті. Корнилій був язичником, але відрізнявся глибоким благочестям і добрими справами. Одного разу, коли він молився в своєму будинку, йому з'явився ангел Божий і сказав, щоб сотник запросив у свій будинок апостола Петра, який хрестить всю його сім'ю. Корнилій виконав наказ ангела. Апостол Петро прибув до нього і проповідував Розп'ятого Христа. Під чудесним впливом Святого Духа Корнилій увірував в Христа і хрестився разом зі своїми родичами. Незабаром його будинок був перетворений в церкву. Святий Корнилій багато потрудився для поширення віри Христової. Деякий час він трудився разом з апостолом Петром. Їм же він був поставлений єпископом Кесарії Палестинської. Єпископ закінчив свої подвиги в Скепсі, де здійснив багато чудес. Після багатьох страждань від язичників він мирно помер у глибокій старості.

Традиції та обряди

На Русі через співзвуччя день асоціювався з коренеплодами. Люди збирали буряки, моркву, редьку, а перед збиранням молилися Корнилію. Предки навіть говорили: «Останню ріпу на Корнилія з городу геть»,адже потім вона вже не росте в землі, а тільки мерзне під час заморощків і урожай гинув.

З цих коренеплодів предки готували багато різних страв. 

Що можна, а що не можна робити в цей день

Постарайтеся бути більш обережними і обачними сьогодні, тому що цей день вважається днем крадіжок, втрат і обманів. Не вірте навіть близьким і друзям. Просто попросіть їх повторити все завтра. А сьогодні будьте насторожі.

Також в цей день краще відкласти одруження і заручини. День вважається невдалим для будь-якої реєстрації пари. Не кажіть нікому, навіть якщо почали просто зустрічатися з кимось. Відносини можуть не заладитися.

Ще сьогодні не можна проводити ніякі ритуали, які пов'язані з дзеркалами.

Що потрібно робити

Зате день відмінно підходить для прибирання будинку, особливо генерального. Працювати можна. А також для позбавлення від нав'язливих старих і болісних думок. Ви можете стати новою людиною. До речі, очистіть і своє тіло: відвідайте сауну, масажиста і косметолога.

Повір'я та прикмети

Люди вірили, що саме сьогодні йде останній теплий дощик, потім вода вже буде холодною. А також за повір'ям дощ не просто ллє, а так, що його цівки сходяться хрест-навхрест на землі, затягують їй рани, які люди принесли їй за літо і весну. Цей день сьогодні всім корисний. Він заспокоює душі і лікує зранену недобротою свідомість.

Було багато хто повір’їв і про коренеплоди. Наприклад з редькою завжди пов'язували бідність. Про бідних людей говорили: «На столі сім змін, і все одна редька: редька-триха, редька-ломтиха, редька з квасом, редька з маслом, редька в шматочках, редька в брусочках і редька ціла».. Але в той же час вірили, що редька має цілющі властивості: «Хто їсть хрін та редьку, той хворіє рідко».

  • Ранкова паморозь два дні поспіль віщує дощ на третій день.
  • Дощ у Корниліїв день - бути добру.
  • Густий туман ввечері - буде дощ вночі.
  • Якщо грак відлетів, значить незабаром піде сніг.
  • Сосна і ялина опустили гілки - бути дощу.
  • Корнилія на дворі - всяк корінець у своїй норі.

 

Джерело:
До списку новин