загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Олег Пендзин переконаний, що на субсидії доведеться витратити більше, ніж пропонує уряд

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Я думаю, що цифра, яка закладена в бюджеті на субсидії, обов’язково зросте. Буде дуже багато чинників, які можуть примусити уряд збільшити обсяг субсидій. Один із таких чинників – ціна на газ для населення.

Таку думку в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі»  висловив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Як відомо, в проекті держбюджету на 2019 рік передбачено виділення 55,1 млрд грн на комунальні субсидії, що на 15,9 млрд грн менше від рівня 2018 року.

Олег Пендзин каже, що 55,1 млрд грн на субсидії – це та цифра, про яку український уряд домовився з МВФ. Однак, на думку експерта, ця цифра не остаточна.

«Ми розуміємо, що до другого читання там будуть серйозні зміни. Я думаю, що цифра обов’язково зросте, бо буде дуже багато чинників, які можуть примусити уряд збільшити обсяг субсидій, які будуть закладатися у бюджеті на 2019  рік. Один із них – ціна на газ для населення», – зазначив експерт.

Відповідаючи на питання ведучої, де уряд візьме кошти на додаткові субсидії, пан Пендзин нагадав, що в бюджеті-2019 є доходи від приватизації.

«Бюджет на наступний рік сформований на курсі 29,4. Бюджет 2018-го року був на курсі 29, 3. Середньорічний – на рівні 27,3. Тобто податок на додану вартість по імпорту, який розраховується по фактичному курсу, і той, що закладаємо в бюджет – ось і маємо ще один приклад надутості. Наскільки це відповідатиме у 2019-му році, мені важко сказати, які будуть очікування.

Але якщо дивитися по кожній статті бюджету, то ми обов’язково знайдемо моменти, які є елементами припущення.

Але власне елемент «не буде» – це якраз і є відповіддю на ваше питання, чи будуть кошти на ті соціальні видатки», – прокоментував гість програми.

Олег Пендзин також зауважив, що за 2018-й рік доходи бюджету офіційно зросли на 9,5%, видаткова частина зросла також на 9,5%, а соціальні видатки зросли на 18%.

«Тобто 303 мільярди заклали на соціальні видатки. 202 мільярди – на оборону. Тому в нас яскравий варіант оборонно-соціального бюджету», – зазначив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу.

Нагадаємо, в Міністерстві фінансів запевнили, що субсидії вистачить на всіх, навіть якщо ціну на газ піднімуть.

В.о. міністра фінансів України Оксана Маркарова повідомила, що останні декілька років відбувається забезпечення субсидіантів необхідними пільгами, а з іншого боку – проходить верифікація, щоб субсидії отримували дійсно ті, кому вони потрібні.

 

Джерело:
До списку новин