загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дайте грошей: як розблокувати банківську карту?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно із законом, банк може заблокувати картку клієнта тільки заради його ж безпеки – наприклад, якщо картка піддається атаці шахраїв або використовується для сумнівних операцій. Але так буває не завжди.

 ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ? Трапляється, що банки блокують картки для того, щоб запросити клієнта заповнити анкету або вибити борг по кредиту. Виявивши, що його картка заблокована, схвильований клієнт поспішає до відділення банку, де дізнається, що доступ до рахунку перекрили тільки через те, що менеджеру потрібно отримати від нього інформацію для звіту.

НАВІЩО ЇМ ЦЕ? Блокування банки використовують замість телефонних дзвінків і розсилок sms-повідомлень із запрошенням відвідати відділення банку.

ЧИ ЗАКОННО ЦЕ? Законодавством практика таких «запрошених» блокувань ніяк не передбачена. Заблокувати картку, якщо мова не йде про безпеку клієнта, банк може тільки за рішенням суду.

ЩО РОБИТИ? Якщо ваша картка заблокована, потрібно:

– зателефонувати до відділення банку і з’ясувати, чому доступ до рахунку перекритий і коли картка буде розблокована. У більшості банків дзвінки клієнтів записуються – тому в разі подальших розглядів вам буде на що посилатися;

– якщо по телефону нічого з’ясувати не вдасться, надішліть в банк письмове звернення. Відповісти на ваш лист банк зобов’язаний, а відповідь, знову ж таки, буде важливим доказом під час розглядів;

– якщо через блокування картки ви зазнали збитків (наприклад, не встигли вчасно розрахуватися з боргом або оплатити комуналку) – вимагайте від банку відшкодування збитку.

 

Джерело:
До списку новин