загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Підручник споживача: як повернути гроші за покупку в інтернеті?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Багатьом з нас легше і зручніше замовити товар в інтернеті, ніж блукати в пошуках потрібної речі по магазинах. Але що робити, якщо вам вислали неякісну річ, а продавець відмовляється обміняти її або повертати гроші?

ЩО ГОВОРИТЬ ЗАКОН?
Купівля товарів по інтернету в законодавстві визначається як «дистанційна торгівля» або «торгівля на відстані». У такій торгівлі (як і в будь-який інший) інтереси покупця захищені законом «Про захист прав споживачів». На жаль, можливостей застосувати цей закон в дистанційній торгівлі менше, ніж в «традиційній», але все ж вони є.

ДЛЯ ПОЧАТКУ
Про можливі неприємності варто подумати заздалегідь – тобто при оформленні замовлення. Купуючи що-небудь в інтернеті, не забудьте:

– ДІЗНАТИСЯ, де знаходиться продавець «офлайн» – тобто адреса, куди можна прийти поскаржитися;

– З’ЯСУВАТИ, чи приймає продавець претензії (і якщо так, то в якій формі), і за яких умов можливе повернення товару;

– ВИМАГАТИ чек або інший документ, що підтверджує факт покупки;

– ПЕРЕВІРИТИ, чи вказані в чеку назва товару, підприємство-продавець і його юридична адреса.

УКЛАСТИСЯ В ТЕРМІНИ
Згідно із законом на те, щоб розірвати договір купівлі-продажу, у вас є 14 днів з моменту отримання товару. За цей час потрібно встигнути відправити продавцеві рекомендований лист з повідомленням про розірвання договору. Отримавши такий лист, продавець зобов’язаний протягом десяти днів повернути вам гроші.

ПОРУШУЄТЕ, ГРОМАДЯНИ!
Нерідко фірми, що займаються торгівлею в інтернеті, «забувають» вказати адресу, обмежуючись тільки номером телефону. Це – грубе порушення закону. Перед укладенням договору продавець зобов’язаний повідомити вам таку інформацію:

– назву свого підприємства, його адресу і порядок прийняття претензій;

– основні характеристики товару;

– ціну (в тому числі за доставку) та умови оплати;

– гарантійні зобов’язання;

– порядок розірвання договору.

КУДИ СКАРЖИТИСЯ?
Якщо ви не отримали потрібної інформації – звертайтеся зі скаргою до місцевого управління із захисту прав споживачів. У скарзі потрібно детально описати ситуацію і вказати, що продавець не повідомив вам необхідну і передбачену законом інформацію. До скарги обов’язково треба додати копію квитанції про оплату і копію листа-претензії. Також можна написати заяву в поліцію. У ній потрібно написати про те, що вам продали свідомо бракований товар. Вкажіть також, що в діях продавця є ознаки шахрайства, – тому що товар несправний, фірма не надає контактних даних, а її співробітники не відповідають на телефонні дзвінки.

 

Джерело:
До списку новин