загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

За спалювання листя українців штрафуватимуть

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Восени стоїть одна з найгостріших екологічних і соціальних проблем – масове спалювання опалого листя та сухої городини. 

Труять себе і навколишніх. Більшості господарів байдуже, що це шкідливо для здоров’я і небезпечно для довкілля – їм головне аби без зайвих турбот. Не лякають і штрафи. 

На полі суха трава, недалеко – лісосмуга. Вітер може роздмухати вогонь і той перекинеться на іншу територію. І тоді самі ж люди і постраждають. Сам дим виступає абсорбентом тих шкідливих речовин,  які накопичуються і коли ми вдихаємо вони, не лише мають подразнюючий вплив, а особливо у людей, які мають хронічні захворювання дихальних шляхів, можуть викликати загострення або приступи бронхіальної астми.

Міністерство екології та природних ресурсів закликає людей не палити листя під час збирання, а компостувати їх.

На сьогоднішній день штраф за самовільне спалювання листя, трави, сміття становить від 170 до 340 гривень. Бити по кишені – єдиний впливовий метод привчити людей до цивілізованої утилізації відходів.

Як повідомили у прес-службі Мінекології, за самовільне спалювання рослинності штраф пропонують збільшити у кілька разів.

Штрафи можуть коливатися від 3060 до 6120 гривень.

Паліям листя за незаконні дії на території заповідників доведеться викласти 12000 штрафу, а юрособи можуть влетіти у копієчку – для них передбачений штраф понад 20000 гривень.

Міністр екології та навколишнього середовища Остап Семерак сподівається, що  Рада підтримає пропозиції Мінекології.

Еколог Дмитро Ветошкин попереджає, що у людей, які при спалюванні листя вдихають дим, посилюються хронічні і серцево-судинні захворювання, вдихати їдке повітря не бажано і тим, хто страждає на алергію або астму, бронхіт.

Якщо ви помітили недбайливих паліїв листя у себе в районі, сміливо звертайтеся в управління екології або в жеки вашого міста чи району.

 

Джерело:
До списку новин