загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Додатковий заробіток: як заробити гроші на каштанах?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи знаєте ви, що за збір каштанів платять гроші? З приходом осені пункти прийому вторсировини і деякі аптеки оголосили про початок збору каштанів. В середньому, за кілограм платять по 2 гривні, але можна знайти і більш високі розцінки. Кому і навіщо потрібні каштани?

ПЕРЕРОБКА. Каштан щедро плодоносить, але для людей він практично не має жодної цінності. Зрідка його плоди використовують як корм для тварин, але для цього каштани необхідно ретельно обробляти і дробити. В основному ж каштан використовується у фармацевтиці та косметології. З нього роблять мазі від синців і варикозу, а також ліки від судинних захворювань. У косметології каштан використовують для виробництва антицелюлітних засобів, антивікових кремів, шампунів і мазей від випадіння волосся.

ЗБІР ВРОЖАЮ. Збір каштанів активно практикувався в радянські часи, проте після розвалу СРСР кампанії зі збору плодів тимчасово припинилися. Сьогодні ж це заняття набуло промислових масштабів. Відродилися акції зі збору і в школах – учнів зобов’язують збирати і приносити каштани, як раніше макулатуру. Для навчальних закладів це додатковий доход.

ОСОБЛИВОСТІ. Збирати каштани досить просто. З огляду на їх вагу, за пару годин можна зібрати понад 10 кілограмів. Найкраще вибирати великі дерева, які плодоносять великими каштанами. Однак потрібно враховувати, що в приймальних пунктах приймають виключно очищені плоди. Після цього їх відразу фасують в сітки і доставляють на заводи, де відбувається первинна обробка: плоди сортують, подрібнюють і просушують. Уже в такому вигляді каштани відправляють європейським фармакологічним компаніям.

До речі, акції зі збору каштанів проходять не тільки в Україні, але і в сусідній Польщі. Там кілограм каштанів коштує близько 10 євроцентів (3,3 гривні).

 

Джерело:
До списку новин