загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Близкість на пенсії: чим корисна і кому необхідна

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Багато літніх людей соромляться говорити про інтимний бік  їхнього життя. А даремно! Тому що секс істотно впливає на здоров’я і самопочуття тих, кому за 60.

ОПИТУВАННЯ, проведене в США, показало, що 84% чоловіків і 69% жінок у віці від 65 до 80 років вважають секс важливою складовою стосунків у будь-якому віці. При цьому сексуально активними залишалося 40% опитаних.

Зокрема, сексом регулярно займаються 46% американців у віці 65-70 років і 25% тих, кому від 76-ти до 80-ти.

Інтерес до сексуального життя в старшому віці відчувають 50% чоловіків і лише 12% жінок. У той же час, останні частіше повідомляли про те, що «надзвичайно» задоволені своїм інтимним життям.

ВІДЗНАЧИМО, що автори опитування не давали чіткого визначення сексуальній активності, залишивши право визначення цього поняття за учасниками дослідження. Останні могли мати на увазі і секс у класичному розумінні, і любовні пестощі, й інші експерименти.

А ЩО В УКРАЇНІ? Серед європейських націй українці найчастіше скаржаться на здоров’я. Та й тривалість життя в нашій країні – одна з найкоротших на континенті. Багато українських пенсіонерів мають хронічні проблеми зі здоров’ям, тому для більшості українців поняття «старість» і «секс» – взаємовиключні.

ТАБУ. Втім, навіть у такій ліберальній країні, як США, секс на пенсії обговорюють неохоче. За словами одного з авторів дослідження, доктора Еріки Солуей з Мічиганського університету, на цю тему літні люди вважають за краще не говорити навіть з докторами і психологами. Наприклад, лише 17% опитаних заявили, що за останні два роки обговорювали з доктором свої сексуальні стосунки.

ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ. Однак обговорювати цю тему необхідно. З одного боку, секс в цілому позитивно впливає на самопочуття людей похилого віку. Але з іншого боку, в окремих випадках відчайдушні любовні пригоди можуть призвести до травм і навіть нападів. Також серед літніх людей нерідкі випадки хламідіозу та інших венеричних захворювань – оберігатися від них потрібно не менш ретельно, ніж молодим.

Дослідження, проведене в США, показало, що секс у похилому віці запобігає розвитку серцево-судинних захворювань у жінок. Для чоловіків результати виявилися зовсім не такими втішними – для них секс пов’язаний з ризиком розвитку серцевих захворювань.

ЗВЕРНІТЬСЯ ДО СПЕЦІАЛІСТА. За даними опитування, 18% літніх американців і 3% американок зізналися, що приймають препарати для поліпшення сексуальної функції. Вчені відзначають, що таким людям необхідно звернутися до лікаря за консультацією, адже ці ліки можуть змінювати дію інших виписаних ліків. Втім, до такого роду розмов повинні бути готові як самі пенсіонери, так і медики.

 

Джерело:
До списку новин