загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Помер Шарль Азнавур: біографія і творчість легенди французького шансону

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

1 жовтня на 95-му році життя помер Шарль Азнавур – один з найвідоміших французьких виконавців сучасності.

Шарль Азнавур – легенда французького шансону, його авторству належать 1300 пісень, а у всьому світу продано 200 мільйонів екземплярів дисків. За результатами опитування читачів журналу Time і глядачів CNN, який проходив в 1998 році, шансоньє посів першу сходинку рейтингу найкращих артистів естради XX століття.

Справжнє ім'я співака – Шахнур Вахінак Азнавурян. Він народився в Парижі в травні 1924 року в грузино-вірменської сім'ї, яка емігрувала з Грузії.

Музична кар'єра Шарля Азнавура

Точкою відліку творчої біографії Шарля Азнавура можна вважати 1940 роки. У цей він познайомився з колегою П'єром Рошем. Як і Шарль, Дует назвали "Рош і Азнавур". Разом вони виступали в клубах Франції і сусідній Бельгії. Найчастіше співав Рош, натомість голос Азнавура подобався далеко не всім, тому він більше писав музику і вірші для пісень.

Згодом у 1946 році на дует звернула увагу знаменита Едіт Піаф. Французька знаменитість запросила дует поїхати з нею на гастролі в США, після чого артисти стали впізнаваними. Шарль Азнавур став другом й автором пісень Піаф.

Згодом, як композитор, Азнавур написав для Едіт Піаф написав хіт "Jezebel". 

Композицію Plus bleu que tes yeux («Блакитніше за твої очі») Шарль написав для Піаф у 1951 році. А в 1997 створив віртуальний дует з проекцією великої співачки.

Після тривалого турне по Америці, Європі та Азії Шарль Азнавур стає зіркою світового масштабу. Його шлягери "Моє життя", "Ця молодість", "Тому що", "Після кохання" співають на всіх континентах. Особливо популярною стає пісня Шарля Азнавура "Вічне кохання", яку він пізніше виконав з Мірей Матьє.

Слухайте пісню "Une vie d'amour" у виконанні Шарля Азнавура і Мірей Матьє:

У 1971 році вийшла картина "Померти від кохання", для якої композитор написав і виконав однойменну пісню. Вона миттєво перетворилася в народний хіт.

Слухайте пісню "Mourir D'aimer" у виконанні Шарля Азнавура:

У 1977 році Шарль Азнавур презентує новий шлягер під назвою "Camarade" ("Товариш"), яка тривалий час очолювала всі хіт-паради. 

Слухайте пісню "Camarade" у виконанні Шарля Азнавура:

 

У 2008 році хіт 1964 року "Hier encore" ("Ще вчора") Шарль Азнавур виконав у дуеті з Елтоном Джоном. У 2013 році була записана пісня "Ти і я" з однойменного альбому 1995 з російської виконавицею Поліною Гагаріною.

Слухайте пісню "Hier encore" у виконанні Шарля Азнавура і Елтона Джона:

Кар'єра Шарля Азнавура в кіно

За своє життя співак знявся у 60 картинах. Кращі фільми за участю актора: "Заповіт Орфея", "Бляшаний барабан", "Перехід через Рейн", "Таксі в Тобрук", "Диявол і десять заповідей", "Час вовків", "Хай живе життя" та інші.

Перші помітні ролі артист зіграв у картинах "Бабій" і "Голова проти стін". А в 1960-му після виходу фільму "Стріляйте в піаніста" на екрани, шансоньє запросили співати в «Карнегі-холі".

У 1963 році актор знявся в головній ролі в мелодрамі "Париж в серпні". А через півроку зірка знявся у музичній комедії "Пан Карнавалія", в якій пролунав новий шлягер від шансоньє "Богема".

Останньою роботою в фільмографії стала картина "Батько Горіо", у якій Азнавур знявся у головній ролі.


Шарль Азнавур

Особисте життя Шарля Азнавура

Легендарний шансоньє був тричі одружений офіційно. Вперше він одружився в 21 рік з 17-річною Мішелін Рюгель, з якою у них народилася дочка Седа. Але через 5 років пара розлучилася. Тоді трапилася загадкова історія з народженням сина Шарля також у шлюбі з Мішелін. Про Шарля Азнавур-молодшому сам шансоньє ніколи не згадує, що так само роблять всі члени його сім'ї.

Другий шлюб з Евеліною Плесіс був нетривалим і відсутність дітей стала причиною розлучення пари. 

Відомо, що між другим і третім шлюбами у Азнавура трапився короткий роман з коханкою, яка народила йому сина Патрика. Пізніше Азнавур у 1967 році одружився з іншою жінкою – шведкою Улле Топсель. В останньому шлюбі народилося троє дітей – дочка Катя і сини Михайло і Ніколя.


Шарль Азнавур з дружиною Уллою і дочкою Седою (праворуч)

Шанувальники називали співака французьким Френком Сінатрою. Зазначимо, що вони навіть співали дуетом, а в 1998 році за результатами опитування американського журналу Time і каналу CNN він був визнаний найкращим естрадним виконавцем минулого століття.

«Я ніколи не намагався вскочити в потяг на повному ходу. Іншими словами ніколи не намагаюся довести молодим, що я їх молодше. Навпаки, я хочу, щоб молодь зрозуміла, що я з іншого часу. Але і в моєму часі теж було цікаво. У нім є речі, які мені дороги і які, по-моєму представляють інтерес для тих, хто молодий сьогодні», – говорив Азнавур.

«Я не боюся смерті, я просто щасливий жити, бачити, чути, відчувати, насолоджуватися навколишнім світом. Бачите, який я розважливий! Я не прошу, подібно до Фауста, повернути мені молодість. Мені б хотілося просто залишатися таким, який я є. Я б охоче погодився і далі терпіти всі ті незручності, які завдає мені мій вік. І нехай мені кажуть, що я перебільшую або прошу дуже багато. Буде вам! Я прошу дарувати мені всього лише ще тисячу років — не так вже й багато — просто з цікавості, щоб побачити, яким стане наш світ у третьому тисячолітті», — писав відомий шансоньє в автобіографії.
 
Джерело:
До списку новин