загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям пояснили, як правильно позбавлятися від старої побутової техніки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За утилізацію електронного мотлоху беруть гроші, але заробити на ньому можна і самим власникам.

Поки українці активно скуповують побутові прилади, їх закликають безкоштовно здавати стару побутову техніку. Зазвичай така утилізація платна. Як і екології не нашкодити, і заробити на утилізації електронного мотлоху?

Один зі способів позбавитися від непотрібної техніки – здати її в центри утилізації.

"Навушники, мобільні телефони, зарядні пристрої, телефони, факси, принтери – все це люди вже до нас приносять", – розповідає співробітниця ГО "Україна без сміття" Ольга Чернявська.

Електронний мотлох вагою до трьох кілограмів приймають безкоштовно.

Щоб позбутися габаритної побутової техніки – доведеться платити. Ціна утилізації пропорційна вазі і об'єму.

Крім того, зламані прилади до пункта утилізації доведеться везти самостійно. Тому більшість українців продають їх на запчастини – спеціалізовані фірми забирають непридатну побутову техніку з дому.

У Сполучених Штатах діє така ж система, розповідає житель Вашингтона Річард Майер.

"Утилізувати такі речі в Штатах легко. Ви можете розмістити оголошення в інтернеті, і люди заберуть їх. Можна й самому відвезти в магазин", – говорить Майер.

На плити, пральні машини і холодильники йде справжнє полювання. Місцеві магазини самі забирають їх з будинків клієнтів.

"І навіть якщо мій сусід попросить віддати йому старий холодильник, який ще працює, представники компанії не дозволять. У їхніх інтересах утилізувати старі прилади, щоб збільшити продажі нових. Такий бізнес!" – розповідає Майер.

І американські, і українські еко-активісти застерігають – можна обирати будь-який спосіб утилізації, але не викидати техніку на смітник. У побутових приладах містяться небезпечні для довкілля ртуть, свинець або кадмій.

 

Джерело:
До списку новин