загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Проект держбюджету-2019 передбачає достатній обсяг коштів для виплат зарплат і пенсій – Мінфін

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Міністерстві фінансів України заявили, що ставляться до соціальних зобов'язань перед громадянами максимально серйозно, як і до зобов'язань перед кредиторами держави.

Проект державного бюджету на 2019 рік передбачає достатній обсяг коштів для виплат зарплат і пенсій, повідомила прес-служба Міністерства фінансів України 5 жовтня у Facebook.

"У відповідь на заяву голови Рахункової палати Валерія Пацкана хочемо запевнити всіх зацікавлених, що проект бюджету на 2019 рік передбачає достатній обсяг коштів для зарплат і пенсій, зокрема з урахуванням індексації розміру пенсій із 1 березня 2019 року, підвищення пенсій військовослужбовцям, зростання прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати – усього 166,5 млрд грн, що на 27,2 млрд грн більше, ніж у 2018 році", – ідеться в повідомленні.

Мінфін України також передбачив зростання мінімальної зарплати з 3723 грн до 4173 грн та індексацію зарплат бюджетним працівникам на рівні 9,4% проти 2018 року.

"Ми ставимося до соціальних зобов’язань перед громадянами максимально серйозно, як і до зобов’язань перед кредиторами держави. Для того, щоб обіцяти людям більші зарплати, ми повинні досягти стабільного економічного зростання та втримати макроекономічну стабільність, і для цього команда Міністерства фінансів робить усе можливе", – додали у міністерстві.

5 жовтня голова Рахункової палати Валерій Пацкан повідомив, що у 2019 році понад 40% державного бюджету потрібно буде віддати на погашення боргів.

За даними Мінфіну, Україна у 2018 році має повернути кредиторам 325,5 млрд грн, у 2019-му – 317,47 млрд грн, у 2020-му – 266,07 млрд грн.

У держбюджеті-2018 на обслуговування державного боргу передбачено 130,2 млрд грн.

У Мінфіні повідомляли, що станом на 30 квітня 2018 року сукупний державний прямий і гарантований борг України становив 2,021 трлн грн ($77,05 млрд).

 

Джерело:
До списку новин