загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сусід влаштував у квартирі притулок для тварин: що робити?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні тримати тварин у квартирах і домівках не заборонено. Крім того, закон захищає і домашніх, і диких тварин від жорстокого поводження. Але іноді любов до собак і котів приймає гіпертрофовані форми, і міські квартири перетворюються на справжні розплідники, заважають нормальному життю оточуючих. Як боротися з фанатичними «котолюбами» і «собачниками»?

НАВІЩО СТІЛЬКИ?

Величезні скупчення тварин у міських квартирах виникають з різних причин. Іноді виводок з 40 кішок населяє житло самотніх бабусь, іноді – психічно нездорових людей, що приводять десятки тварин в дім з вулиці.
Але буває й так, що цілком здорові та забезпечені люди використовують квартиру як розплідник для розведення та продажу породистих тварин, при цьому не цікавлячись думкою сусідів. Збирають у себе «зграї» вуличних тварин і жалісливі громадяни, які влаштовують домашній «притулок» для покалічених і кинутих котів і собак.

ЧОМУ ТВАРИНИ ЗАВАЖАЮТЬ?

Незважаючи на мотиви власників квартири, в якій «прописалися» безліч тварин, сусідам жити поруч з таким «притулком» дуже складно.

По-перше, будь-які тварини мають свій характерний запах. І якщо один кіт або собака в квартирі «погоди не роблять», то десятки тварин одночасно створюють такий «аромат», що насолоджуватися ним доводиться мешканцям усіх сусідніх квартир.
По-друге, гавкіт і нявкання з ранку до ночі теж нікого не потішить.

А ЧИ ДОПОМОЖУТЬ В ПОЛІЦІЇ АБО В ЖЕКу?

У поліцію зі скаргами на сусідських тварин звертатися не варто – якщо тварин не мучать і не вбивають, то такий випадок не в компетенції правоохоронців. ЖЕК або ОСББ також навряд чи зможуть вам допомогти – крім бесіди з господарем квартири керуюча компанія нічого не вправі робити.
До речі, загрози виселити такого мешканця далі слів не підуть: навіть суд не здатний позбавити людину права володіння житлом на підставі того факту, що вона тримає безліч котів.

А ЯКЩО ЗВЕРНУТИСЯ ДО САНЕПІДСЛУЖБИ?

Зазвичай в подібних квартирах панують бруд і антисанітарія, а тварини – не щеплені. Цей факт можна використати на свою користь – звернутися до санепідслужби з вимогою перевірити квартиру, яка може нести загрозу здоров’ю мешканцям будинку.
В такому випадку в боротьбі з «зоопарком» можна посилатися на ст. 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм). Але винному загрожує всього лише невеликий штраф.

ТОДІ ХТО ДОПОМОЖЕ?

Реагувати на факти порушення правил утримання собак і кішок повинні адміністративні комісії при виконавчих органах міських рад. Аргументуйте звернення тим, що неналежне утримання тварин в квартирі є грубим порушенням Правил користування приміщеннями житлових будинків. Але, знову-таки, жодного покарання, окрім штрафу, для власника «притулку» комісія не призначить.

ЦЕ КІНЕЦЬ? ЩО Ж ТОДІ РОБИТИ?

Єдине, що вам залишається – це особиста розмова з горе-сусідом, але це допомагає далеко не у всіх випадках. Якщо в квартирі багато собак і їх не вигулюють, то ви можете спробувати звинуватити сусіда в жорстокому поводженні з тваринами. Але з котами такий хід не спрацює.

ДО РЕЧІ, в Україні немає конкретних вимог до кількості тварин, що утримуються в квартирі. Їх може бути скільки завгодно, все залежить тільки від власника житла.

 

Джерело:
До списку новин