загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Друга пенсія: українцям пояснили тонкощі нарахування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1 січня 2019 року в Україні буде запроваджено новий, другий рівень пенсійного забезпечення.

Частину зарплати будуть відраховувати до нового накопичувального фонду. Там ростимуть відсотки. І на старості кожному з українців обіцяють дві пенсії.

Наповнюватися фонд буде з доходів українців — в нього буде йти частина заробітних плат громадян. На початковому етапі це буде 2%. Якщо зарплата буде рости — щорічно сума відрахувань також буде збільшуватися, але не більше 15%.

Для громадян у віці 30-35 років відрахування коштів у новий пенсійний фонд буде обов’язковим.

"Завдання цієї системи — збільшити розмір заощаджень мінімум удвічі, аби забезпечити мінімально достатній рівень для пенсіонерів", — зазначив експерт з питань пенсії Григорій Овчаренко.

На відміну від солідарної (де людина, наприклад, не дожила до пенсії або недовго прожила на пенсії і її внески пропадають – спадкоємці не отримають нічого), у накопичувальній системі ці пенсійні внески зберігаються. І якщо людина недоотримала те, що їй належить, то цими грошима зможуть скористатися спадкоємці.

Таке зазначив адвокат, кандидат юридичних наук Василь Мірошниченко.

Разом з тим, якщо людина переживе розрахунковий період – житиме довше – держава чи пенсійні фонди все одно продовжуватимуть платити їй, – додав Мірошниченко.

«Тобто тут є можливості отримувати більше», – пояснив експерт.

Нова система буде зовсім не вигідна тим, кому до пенсії залишилося років п’ять.

Отримати другу пенсію можна лише після досягнення пенсійного віку.

У разі важкої хвороби чи виїзду на проживання за кордон усі накопичення можна буде одразу зняти з рахунку. Або ж залишити у спадок. Також можна буде обрати, отримувати гроші пожиттєво чи впродовж конкретного періоду.

"На жаль, у цієї концепції немає прямих гарантій повернення цих коштів. Хоча б суму внесків", — зазначає Григорій Овчаренко.

Проте експерти запевняють, що запровадження нового накопичувального фонду неминуче. Наразі в Україні близько 12 мільйонів пенсіонерів. Але дуже скоро буде більше, ніж українців, які працюють. У такому випадку просто не буде звідки платити пенсії.

 

Джерело:
До списку новин