загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Людина, яка завжди виходила за рамки дозволеного: День народження геніального Оскара Уайльда

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, 16 жовтня, день народження видатного ірландського філософа, естета, письменника та поета Оскара Фінґала О’Флагерті Вілса Уайльда.

Оскар народився 16 жовтня 1854 року в Дубліні, його батько був лікарем-офтальмологом, а мати письменницею і журналісткою. Першу освіту Оскар Уайльд здобув удома. Батьки, чудово освічені, виховували в ньому з дитинства любов до книг і мов.

З 1864 по 1871 Оскар Уайльд навчався в Королівській школі Портора (поблизу Дубліна), яку закінчив із золотою медаллю.

У 1874 році Уайльд, удостоївся стипендії на навчання в Оксфордському коледжі Магдалини на класичному відділенні. Ще під час студентства Оскар подорожував по Європі, а також написав кілька творів. За поему "Равенна" отримав Ньюдігейтську премію. По закінченню університету оселився в Лондоні, їздив по США з лекціями.

Перший опублікований збірник Уайльда "Вірші" вийшов в 1881 році. Повернувшись до Лондона, Оскар одружується на Констанції Ллойд. У них було 2 синів, для яких він сам писав і видавав казки.

Наступний період його життя був літературно плідний. Він працював журналістом. Був редактором журналу "Жіночий світ", а також написав безліч оповідань в той час.

У 1890 році був опублікований популярний роман Уайльда "Портрет Доріана Грея".

Дотепність письменника прекрасно проявилося в комедіях "Ідеальний чоловік", "Як важливо бути серйозним", "Саломея". Після любовного зв’язку з Альфредом Дугласом (він кинув сім'ю через ці відносини), маркіз Куїнсберрі подав на Уайльда до суду. Оскар був засуджений на два роки в'язниці, в якій остаточно зламався морально.

Звільнившись у 1897 році, оселився у Франції, написав "Баладу Редингської в’язниці".

30 листопада 1900 життя Уайльда обірвалося в результаті хвороби (менінгіту).

Оскар Уайльд - талановитий письменник і чудовий поет. Він прожив недовге, але дуже насичене і яскраве життя. Багато що відомо про його життя і творчість, проте до дня народження видатного митця "Прямий" вирішив віднайти маловідомі і незвичайні факти з життя Оскара Уайльда.

1.  Майбутній письменник закінчив з відзнакою знаменитий університет Оксфорда.

2. Єдиний роман "Портрет Доріана Грея" був екранізований понад 25 разів!

3. Протягом усього життя він завжди перевдягався перед обідом, стверджуючи, що навіть на безлюдному острові він робив би те ж саме.

4. Коли під час поїздки в США письменника запитали, які жінки красивіші, американки або європейки, він відповів, що дасть відповідь на це питання, тільки коли буде перебувати посеред Атлантичного океану, між двома цими континентами.

5. На наприкінці життя Оскар Уайльд змінив ім'я - помер він, як Себастьян Мельмот.

6. Коли Оскар Уайльд був в США, то йому зустрівся один любитель укладати парі. Його пропозиція була дуже оригінальною: "Перемога дістанеться тому, у кого вийде краще збрехати". Уайльд запропонував почати американцеві. Той почав з фрази "Одного разу американський джентльмен ...". Почувши це, письменник відразу погодився з перемогою опонента.

7. Оскар Уайльд часом був дуже зарозумілий. Одного разу, повністю програвши в казино, він попросив у швейцара 20 франків. Той був дуже люб'язний і відразу ж простягнув йому купюру. У свою чергу зарозумілий ірландець відштовхнув його руку зі словами "Залиш собі, це твої чайові!".

8. Якось Оскар Уайльд зустрівся з немолодою актрисою після п'єси і почав хвалити її гру. Вона була дамою не скромною, але все ж заперечила: "Роль повинна була грати актриса молодша та красивіша!"... Почувши це, письменник з гумором заперечив їй: "У Вас відмінно вийшло довести протилежне!".

 

Джерело:
До списку новин