загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Брудні гроші: чим можна заразитися від готівки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кожен день ми стикаємося з джерелом десятків смертельно небезпечних хвороб і паразитів. Це не ручка дверей громадського туалету, як можна було б припустити, і навіть не поручень у транспорті, а гаманець. Що вчені виявили на паперових банкнотах і чи можна убезпечити себе від брудних грошей.

І ПАПІР, І МЕТАЛ. Дослідження вмісту гаманців проводили вірусологи і мікробіологи з Лондонського університету. Проби показали, що брудними виявилися як паперові банкноти, так і металеві монети – на них були виявлені смертельні бактерії і їх «менш небезпечні» побратими, що викликають цілий букет захворювань від харчового отруєння до лишаїв.

НАЙСТРАШНІШІ. Найстрашнішими за всіх виявилися 19 видів найнебезпечніших бактерій і вірусів, серед яких бактеріальний менінгіт, лістеріоз, зараження крові (сепсис), стафілококи і синдром токсичного шоку. На грошах були виявлені навіть такі бактерії, які при попаданні в організм вагітної жінки можуть спровокувати викидень.

ПАРАЗИТИ. Крім іншого, на всіх купюрах фахівці виявили яйця глистів, аскарид, різні лишаї, у тому числі й особливо небезпечний стригучий лишай. Усі ці паразити можуть з легкістю потрапити в організм людини через брудні руки.

ЧОМУ ТАК? Готівкові гроші проходять величезний шлях, перед тим як потрапити в наш гаманець – через руки тисяч людей, багато з яких є носіями і рознощиками хвороб.

Особливо небезпечні готівкові гроші для тих, хто любить перераховувати їх, слинячи пальці. Таким чином вони заражаються самі і постачають бактеріям на купюрах живильне середовище для розмноження. Той факт, що НБУ повинен час від часу проводити дезінфекцію банкнот, ситуацію не міняє.

ЯК ЗАХИСТИТИСЯ? По-перше, обов’язково мити руки. Це просте правило допоможе уберегти себе від багатьох хвороб. Зрозуміло, що мити руки після кожного дотику до грошей не вийде, тому завжди тримайте в кишені вологі серветки.

По-друге, тримайте гаманці в недоступному для дітей місці. Дитина може взяти банкноти в рот і отримати харчове отруєння.

По-третє, намагайтеся використовувати безготівковий розрахунок. Це позбавить вас від необхідності торкатися до брудних грошей.

 

Джерело:
До списку новин