загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

2011 грн прожитковий мінімум і 1624 грн пенсія: за який бюджет проголосували депутати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні прожитковий мінімум наступного року зросте з 1853 до 2011 грн. Також піднімуть і мінімальні пенсії: на початку 2019-го українці отримуватимуть 1497 грн, а під кінець року – вже 1624 грн.

Такий проект бюджету країни на 2019 рік Верховна Рада прийняла 18 жовтня. Традиційно індексацію проведуть у липні та грудні.

Крім того, ухвалили новий метод підвищення пенсій. На це знадобиться, за попередніми оцінками, близько 20 млрд грн. У цю суму входить підвищення військових пенсій і перерахунок всіх виплат з урахуванням зростання середніх зарплат в Україні.

За прогнозами експертів, розвиток економіки 2019-го становитиме 3%. Дохід у бюджет збільшиться на понад 11%. Основну частину додаткових коштів планують отримати зі збільшення податків та подорожчання алкогольних напоїв. Також поступово дорожчають тютюнові вироби.

До речі, Україна займає 123 сходинку із 140 країн рейтингу за рівнем особистого багатства українців у 1563 дол. США на одного дорослого мешканця. Найближчі сусіди попереду – Непал (2054 дол.), Камерун (2282 дол.), Кенія (2306 дол.)

 

Джерело:
До списку новин