загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Індексація пенсій торкнеться близько 10 млн пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За новою формулою Кабмін зробить перерахунок виплат з 1 березня 2019 року.

В Україні під індексацію пенсій в наступному, 2019 році підпадуть близько 10 мільйонів пенсіонерів.

Про це розповів заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

"Формула індексації пенсій передбачена законом. Береться пенсія, розрахована відповідно до закону про загальнообов'язкове пенсійне страхування, підвищується на 50% від зростання середньої зарплати за попередній рік плюс 50% від інфляції за попередній рік. З огляду нате, що 10,2 мільйона пенсіонерів отримали підвищення пенсій в жовтні 2017 року, то практично всі вони і підпадають під індексацію пенсій в 2019 році", – сказав він.

За словами заступника голови Мінсоцполітики, в проекті державного бюджету на 2019 рік передбачена загальна сума дотації з державної скарбниці Пенсійного фонду, "але не можна сказати, що якась чітка сума закладена на індексацію пенсій тощо".

"Все розраховано в проекті бюджету Пенсійного фонду, який також був поданий до Верховної Ради, і однією зі складових – дотація з державного бюджету. Загальна сума – 166 мільярдів гривень", – пояснив Шамбір.

Як повідомлялося, в Україні з 1 березня 2019 року, вперше за всю незалежність країни, відбудеться індексація пенсій за новою формулою.

"Відповідно змін, який ми з вами ввели, з кінця 2017 року, у нас відбудеться вперше за історію незалежності автоматичний перегляд пенсій для пенсіонерів з 1 березня 2019 року. Це означає, що цей процес почався. Далі я згоден - потрібно мінімізувати тіньовий сектор економіки, в тому числі детінізація зарплат, а детінізація зарплат повністю впливає на виплату пенсій", - сказав Володимир Гройсман. Відзначимо, що для індексації в 2019 – 2020 роках будуть враховуватися цифри за попередній рік, а з 2021-го - за три попередні роки.

Раніше в Мінсоцполітики України анонсували підвищення мінімальних пенсій. У березні 2019 року мінімальну пенсію в Україні планують підняти на 20%. Зараз мінімальна пенсія в країні становить 1435 гривень. З 1 грудня 2018 року вона збільшиться до 1497 гривень. А після "осучаснення" в березні-2019 становитиме близько 1800 гривень.

 

Джерело:
До списку новин