загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мріяв прочитати Біблію: зворушлива історія 84-річного школяра, якого не зупинила навіть смертельна хвороба

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чутки про унікального школяра поширилися навіть до ООН.

До початкової школи міста Елдорет в Кенії в 2004 році прийшов найнезвичайніший першокласник. А незвичайний тому, що на той час йому вже виповнилося 84 роки. Керівництво школи вирішило прийняти літню людину. Сам же учень, якого звали Кімані Маруге, потрапив не тільки до першого класу, але й до Книги рекордів Гіннесса, як найстарший учень в світі.

Кімані Маруге все життя мріяв прочитати Біблію. Він народився в бідній родині, де у батьків не було можливості дати дітям хоч якусь освіту.

Маруге вступив до школи разом зі своїми онуками, яким було вже за 30 років. 

Дуже скоро мрія літнього учня збулася. Він прочитав Біблію і прийняв хрещення, взявши ім'я Стиван, на честь християнського великомученика Стефана. Тоді Кімані вже "поїдала" тяжка хвороба, у нього виявили рак шлунка, тому до церкви його доставили вже в інвалідному візку.

Чутки про унікального школяра поширилися навіть до ООН. У 2005 році Маруге запросили виступити з промовою в Нью-Йорк, де він розповів про необхідність безкоштовної освіти. Там найстаршому учневі у світі подарували слуховий апарат (у середині ХХ століття Кімані брав участь у повстанні проти британських колоніальних властей і потрапив у полон, де під час тортур повстанцеві пошкодили барабанні перетинки).

На жаль Кімані Маруге так і не встиг закінчити школу. Навіть будучи при смерті він просив вчителів приходити до нього і навчати в домашніх умовах. Найстаршого у світі учня не стало 14 серпня 2009 року. Для того, щоб закінчити школу, не вистачило двох років.

 

Джерело:
До списку новин