загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як українців реєструватимуть за місцем проживання після скасування прописки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щоб зробити систему простою, запровадять декларативну реєстрацію замість інституту прописки.

Скасування прописки в Україні була однією з основних вимог Європейського Союзу для введення безвізового режиму ще кілька років тому. Але сьогодні ми бачимо зовсім інше.

Ще у 2003 році депутати ухвалили закон, яким формально скасували прописку. Але на практиці її просто перейменували в "реєстрацію місця проживання" і встановили, що для такої реєстрації достатньо подати заяву без будь-яких підтвердних документів. 

Проте в українських реаліях все виявилося набагато складніше. Така прописка стала життєво необхідною буквально у всіх органах: в ЦВК - для визначення списків виборців, постачальникам комунальних послуг - для нарахування плати за опалення, військкомату - для здійснення військового обліку.

Але зрештою Верховна Рада вирішила відмовитися від практики реєстрації місця проживання.

Що зміниться?

Щоб зробити систему простою, запровадять декларативну реєстрацію замість інституту прописки. Для цього не потрібно збирати купу довідок, все будується на повній довірі до громадянина.

Щодо права власності, прописана людина не матиме жодного права на квадратні метри в будинку чи квартиру, де прописана.

Штрафи

Санкції закон також передбачає. Реєстрація повинна здійснюватися за згоди власника будинку/квартири. Якщо людина прописалась без відома господарів, їй загрожує штраф у 2 тисячі гривень.

Автори законопроекту переконують, що громадяни підтверджуватимуть місце проживання лише в окремих випадках, зокрема, це стосуватиметься військовозобов’язаних та боржників.

Нагадаємо, тепер українці можуть зареєструватися за місцем проживання не виходячи з дому, запрацював сервіс прописки онлайн.

 

Джерело:
До списку новин