загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Колектори на полюванні: беззаконня перетнуло всі межі, українці у розпачі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Колектор зі стажем розкрив схеми вибивання боргів.

Колекторські фірми в Україні йдуть війною на боржників, застосовуючи всі можливі засоби тиску. Українці часто стають жертвами наклепів, погроз розправи не лише з боржниками, а й їх рідними. А нещодавно під Києвом навіть вигнали на вулиці жінку у самих капцях.

Одна з постраждалих розповіла свою історію та звернулась до юристів за допомогою.

Ольга Боравлева цікавиться, чи мають право працівники колекторських фірм телефонувати та вимагати гроші, і як захистити себе та бльзких.

"Алкашка, нищебродка, набралася кредитів як собака бліх...", – такі повідомлення в соцмережі дівчині щодня пишуть колектори. 

Як пояснює Ольга, її родичка взяла кредит 12 тисяч гривень, а гроші не повертає. З'ясувати, яка саме компанія працює за такими методами, жінці не вдалося.

"Природно, колектори починають дзвонити, погрожують фізичною розправою дітям, мені. Заводяться фейкові сторінки в соцмережах, з цих сторінок постять фото, пишуться всякі образи", – розповідає Ольга.

Як "профі" тиснуть на боржників, розповів колектор зі стажем Андрій. Дати коментар він погодився на умовах анонімності. За словами колектора, працівники таких фірм працюють під прикриттям фінансових установ і заради повернення кредитів навіть шантажують людей.

"Робота колекторів залежить від виробітку безпосередньо – тобто від того, наскільки успішно вони можуть впливати на психіку людей. Я не раз чув, як дзвонили клієнту і говорили: "Або ти, с***, платиш сьогодні борг, або п*** твоїм рідним", – розповідає працівник колекторської компанії.

Втім, за словами адвокатів, такого робити колектор не мають права.

Працівникам дозволяється тільки відправляти SMS-нагадування про стан рахунку боржника. Не має бути жодних дзвінків, а тим більше погроз, інкаше це вже кримінальна відповідальність.

Українцям, які потрапили у подібну халепу, радять звертатися до правоохоронних органів.

У заяві слід зазначати усі дані про компанії. Від реквізитів рахунку, на який вимагають перераховувати кошти, до номерів, з яких телефонують колектори. Також юристи радять записувати на диктофон розмову з працівниками таких фірм – це буде вагомим доказом, якщо справа дійде до суду.

 

Джерело:
До списку новин