загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як українець став вождем справжнього індіанського племені

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Він був звичайним солдатом на Другій світовій, але перетворився на справжню легенду: українець Іван Даценко став вождем племені.

1967 року радянська делегація прибула до Канади на міжнародну виставку. Приїхав і танцюрист Махмуд Есамбаєв. Ходити між павільйонами йому виявилося нецікаво. Тож він попросив відвезти його у резервацію до справжніх індіанців і познайомити із вождем.

Заперечень не було, але тут на танцюриста чекала несподіванка. Спочатку здивувала світла шкіра вождя. Коли ж той заговорив українською, Есамбаєв ледь втримався на ногах. Українець не приховував своєї історії.

Під час Другої світової Іван Даценко вважався одним із найкращих льотчиків. На рахунку полтавчанина було 213 бойових вильоти, більшість із них — нічні. Його місією було бомбардування аеродромів, заводів та комунікацій у глибокому тилу ворога. Українець навіть отримав звання Героя Радянського Союзу.

Але 19 квітня 1944 року військовій кар'єрі Івана Даценка прийшов кінець. Неподалік Львова його літак збили. В офіційних документах сухо написали: "Не повернувся із бойового завдання". Українця вважали мертвим.

Насправді ж після тривалих поневірянь він потрапив до канадських індіанців. Коли одружився із донькою вождя, й сам отримав цей титул. Відтоді його називали "Пронизливим Вогнем".

Тривалий час цю історію замовчували. Не втримався від переповідання тільки Есамбаєв . Вже коли Радянський Союз був на межі розпаду, на сторінках газети "Труд" з'явилася сенсаційна стаття про Івана Даценка.

А 2002 року родичі українця звернулись до програми "Жди меня". Після оприлюднення фотографій знайшлись учасники тієї делегації — вони також підтвердили зустріч з українським вождем.

Фотографії молодого Івана Даценка і вождя телевізійники передали до Інституту судово-медичних експертиз. Експерти підтвердили: на фото одна й та ж людина.

 

Джерело:
До списку новин