загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сергій Фурса пояснив, чому навіть пенсіонер залежить від рівня інвестицій в Україну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зростання економіки завжди є результатом інвестицій. Іншого способу не існує. Добробут простого пенсіонера насправді залежить від того, як багато було інвестовано в економіку.

Про це заявив інвестиційний банкір Сергій Фурса.

«Люди бажають високої зарплати і високої пенсії, але не можна просто взяти і дати людям високу зарплату. Це так не працює. Високі зарплати є результатом зростання економіки. Зростання економіки завжди є результатом інвестицій. Іншого способу не існує. Добробут простого пенсіонера насправді залежить від того, як багато було інвестовано в економіку України», – зазначив Фурса.

За його словами, для того щоб життя покращилось, треба заохочувати інвесторів приходити в Україну. А от Doing Business є тим маячком, на який дивляться інвестори. 

«Якщо зробити добре для інвесторів, то вони і прийдуть, і це відобразиться потім у рейтингу. Якщо ж вони не прийдуть  – ніколи не покращиться життя пересічної людини, яка навіть не стикається з міжнародними корпораціями, з великим і маленьким бізнесом», – пояснив інвестиційний банкір.

Те, що Україна піднялась на п'ять позицій у рейтингу Doing Business, пан Фурса розцінює як добрий сигнал. Однак цього не достатньо. 

«Ще залежить скільки було вкрадено. Чим більше крадуть, тим менше інвестицій. За платоспроможністю наші аналоги - це екваторіальна Африка, яка в цьому рейтингу займає 150 позицію. І ми її наче сильно випереджаємо, але коли ми міряємось за кредитними рейтингами, то ми, як Гана», – прокоментував гість програми.

У щорічному рейтингу країн, де найлегше вести бізнес, який складений Світовим банком, Україна посіла 71 місце, піднявшись на п’ять позицій. Нова Зеландія знову посіла перше місце після спрощення процедури створення компанії. Китай, як і Індія, піднявся у рейтингу завдяки широкомасштабним реформам, спрямованим на покращення ведення бізнесу.  

 

Джерело:
До списку новин