загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хліб подорожчає ще на вісім відсотків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Із початку року соціальний хліб подорожчав на третину, чорний — на 39%, кажуть у Державній службі статистики. У магазинах за хлібину треба віддати не менш як 19 грн.

Ціна до кінця року зросте ще, у середньому на 8%. Цьогоріч був посередній урожай, дорожчають паливо й мінеральні добрива, кажуть експерти.

— Закупівельні ціни на зернові культури цьогоріч піднялися на 20 відсотків. Борошно дорожчає. Відповідно — і хліб, — говорить економіст Олександр Охріменко, 54 роки. — Можна сварити виробників, але у цій ситуації вони не можуть нічого вдіяти. Ставлять ціну, необхідну для їхнього виживання.

За останні роки є тенденція до зменшення вживання хліба. Люди максимально економлять на харчах.

Подорожчання хліба спричинить зростання у ціні інших продуктів: зокрема молока — на 10% і м'яса — на 15%.

На сторінці в Facebook  генеральний директор в Українській асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко порівняв ціни на хліб та показав, де в Європі купувати цей продукт вигідніше, ніж в Україні.

"Як з’ясувалось, ми їмо вже не самий дешевший хліб в Європі. У інтернет- гіпермаркеті Литви ви можете придбати найдешевший кілограм білого хліба за 13,1грн, Польщі – за 17,8грн та України – за 19,2грн. В Естонії його можна знайти за 69,5грн. При цьому ймовірно, що хліб у цих країнах міг бути випеченим із українського зерна. Українські пекарі часто подейкують, що виробляти дешевий соціальний хліб є невигідним. Але приклад сусідніх країн показує, що це може бути вигідним навіть у Європі. На кінець вересня 2018 року середня вартість білого хліба за даними офіційної статистики є 16,1 грн за кілограм із борошна першого ґатунку та 20,2грн із муки вищого ґатунку", - пише Дорошенко.

 

Джерело:
До списку новин