загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кушнірук певен, що Україна нарешті дійшла до цілком зрозумілої постійної індексації пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо ми говоримо про нинішніх пенсіонерів, то для них запровадження автоматичної системи підвищення пенсій – це доволі епохальна подія. Те, що ми до цього прийшли – це дуже добре.

Про це заявив економіст Борис Кушнірук. 

«У довгостроковій перспективі я залишаюсь песимістом щодо збільшення пенсій, але якщо ми говоримо про нинішніх пенсіонерів, то для них це доволі епохальна подія. Вперше буде запроваджена абсолютно автоматична система підвищення пенсій для всіх пенсіонерів. І те, що ми до цього прийшли – це дуже добре», – зазначив Кушнірук.

За його словами, ми вперше підійшли до того, що кожного року з 1 березня буде відбуватися автоматичний перерахунок пенсій. Це буде відбуватися не 1 січня через певні розрахункові механізми, які не дозволяють провести такий перерахунок на початку року. 

«У нас грудень вважається найбільш дорогим місяцем із точки зору підвищення зарплат. Враховуючи те, що у грудні доволі суттєво зростає рівень зарплат, у середньому це дасть більше. Тому коли будуть проводити перерахунок у березні, то враховуватимуть показники, які на кінець року були вищими. Тому сам факт такої автоматизованої, зрозумілої процедури безперечно є позитивом», – пояснив економіст.

Пан Кушнірук зауважив, що відсоток індексації пенсій буде залежати від інфляції і зростання заробітної плати. Причому, чим вище буде зростання зарплат, а не інфляції, тим краще для пенсіонерів. 

«Якщо перерахунок здійснюється за рахунок інфляції, то фактично вона з'їдає саме підвищення. Воно буде не відчутним на практиці. А якщо зростання відбувається за рахунок зростання зарплат, то тоді реальне наповнення коштів буде вагомішим», – прокоментував гість програми.

Нагадаємо, що заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко повідомила, що з 1 грудня українцям підвищать пенсії.

За її словами, у зв’язку зі змінами соціальних стандартів перерахунок пенсій охопить близько 10 мільйонів пенсіонерів.

З 1 грудня поточного року будуть перераховані надбавки, підвищення, мінімальні пенсійні виплати особам із повним стажем і надбавки за понаднормовий стаж. 

Джерело:
До списку новин