загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні 75 років виповнилося лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мустафа Джемілєв: «Я поклявся, що ніхто ніколи не змусить мене відмовитися від виконання свого обов'язку»

13 листопада 2018 року лідеру кримськотатарського народу, одному з моральних авторитетів сучасної незалежної України Мустафі Джемілєву виповнюється 75 років. 

Мустафа Джемілєв здобув статус національного лідера завдяки непохитній позиції в боротьбі за права кримськотатарського народу. Протягом 1966–1983 років він був шість разів арештований. Мав сім судимостей, провів в ув’язненні 15 років за «поширення поглядів, що порочать радянський лад». У 1975–1976 роках провів понад 300 днів голодування в Омській тюрмі. На свободу вийшов в 1986 році.

З 1991 до 2013 року був головою Меджлісу кримськотатарського народу. Мустафа Джемілєв – народний депутат III–VІІ скликань Верховної Ради. З листопада 2014 року – народний депутат України VIII скликання. Протягом усіх каденцій в українському парламенті залишався безпартійним.

20 серпня 2014 року указом президента Петра Порошенка Джемілєв призначений уповноваженим президента України у справах кримськотатарського народу.

Мустафа Джемілєв є почесним доктором права Сельджуцького університету (Туреччина), лауреатом міжнародної премії імені Орлика «За демократизацію українського суспільства». Нагороджений медаллю Нансена (ООН), орденом князя Ярослава Мудрого V і IV ступенів.

 

Джерело:
До списку новин