загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці назвали основні загрози: занепад, зубожіння, еміграція

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Близько 60% українців хвилюють високі тарифи, низькі зарплати і зростання цін на продукти. 78% українців вважають, що Україна рухається в неправильному напрямку.

Соцопитування щодо настроїв українців у минулому місяці показало, що основними загрозами населення вважає економічний занепад (60% опитаних), масовий виїзд українців за кордон (59%) і зубожіння українців (51%). Про девальвацію гривні, вимирання населення, розвал країни, зростання злочинності та погіршення здоров'я нації, як про загрози, говорять від 32% до 39% опитаних. Серед головних проблем загальнодержавного рівня українці називають військовий конфлікт в Донбасі (66%) та корупцію у владі ( 43%).

Крім того, 59% українців зазначають головною особистою проблемою високі комунальні тарифи, 52% українців хвилюють низькі зарплати і пенсії, підвищення цін на продукти відзначають 42% населення. При цьому війна на Сході України особисто хвилює лише 28% респондентів, 11% відзначають низький рівень соцзахисту, 17-19% вважають особистою проблемою хабарництво і неякісну медицину.

У цілому, 78% українців вважають, що Україна рухається в неправильному напрямку. Процентне співвідношення тих, хто вважає курс України правильним, минулого місяця знизився з 15% до 12%.

Також не бачать українці поліпшення в роботі органів влади на місцевому рівні. 64% українців не влаштовує розвиток області, в якій вони проживають, 58% негативно оцінюють стан справ у своєму населеному пункті.

Відповідаючи на питання, чого найбільше не вистачає Україні, 64% українців вважають, що не вистачає миру, 41% вважають, що в державі немає стабільності, 40% українців не вистачає в Україні порядку, 35% вважають, що Україні не вистачає достатку і розвитку, 27% респондентів відзначають брак єдності і справедливості.

Дослідження було проведено зусиллями трьох соціологічних компаній: КМІС, Центра Разумкова та Соціологічної групи Рейтинг.

Раніше повідомлялося, що девальваційні очікування українців погіршилися. Індекс споживчих настроїв продовжив зниження. Погіршилися очікування щодо розвитку економіки країни протягом найближчого року, що супроводжується зростанням девальваційних очікувань.

 

До списку новин