загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фермер став пенсіонером: чи потрібно повідомляти ДФС

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На сьогодні між  ДФС та ПФУ складено Протокол № 10/3 про обмін інформацією щодо даних про фізосіб (платників ЄСВ) – пенсіонерів за віком або осіб з інвалідністю.

Відповідно до норм Протоколу № 10/3, ПФУ надає ДФС інформацію щодо фізосіб (платників ЄСВ) про те, що вони є пенсіонерами за віком або особами з інвалідністю із зазначенням дати встановлення пенсії або інвалідності.

Таким чином, членам фермерського господарства, що набувають статус пенсіонера за віком та отримують відповідно до закону пенсію або соцдопомогу, окремо повідомляти контролюючий орган про такий статус не потрібно.

Якщо член фермерського господарства є особою з інвалідністю та отримує соцдопомогу від Фонду соцстрахування або Управління праці та соцзахисту населення, то підтвердженням встановлення інвалідності є довідка до акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності, яка надається до контролюючого органу за місцем реєстрації.

 

Джерело:
До списку новин