загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Більшість українців виступають проти скасування мораторію на землю, - дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Підтримка мораторію найвища серед малозабезпечених і бідних людей.

Більшість громадян України (72%) виступають проти купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення, лише 13% підтримують започаткування ринку землі. Про це свідчать дані опитування КМІС, Центру Разумкова та Соціологічної групи "Рейтинг".

За даними опитування, серед забезпечених громадян підтримка скасування мораторію досягає 26%. У той же час серед бідних громадян вона становить лише 9%.

Серед молоді проти мораторію виступають 18% громадян, серед людей похилого віку - лише 9%.

Натомість між мешканцями міст та сіл не має суттєвої різниці у ставленні до скасування мораторію - абсолютна більшість як одних, так і других, проти цієї ініціативи.

Більшість українців виступають проти скасування мораторію на землю, - дослідження

Більшість українців виступають проти скасування мораторію на землю, - дослідження

Опитування Київського міжнародного інституту соціології, Центру Разумкова та Соціологічної групи "Рейтинг" було проведене 19 жовтня - 2 листопада 2018 року серед 10 тисяч респондентів в усіх регіонах України за виключенням окупованих територій. Статистична похибка вибірки: не більше 1,0%.

Нагадаємо, на початку листопада Конституційний суд України відмовивсярозглядати конституційне подання групи народних депутатів щодо скасування мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.

Відзначимо, у травні ЄСПЛ визнав мораторій на продаж землі в Україні порушенням прав людини. Суд рекомендує прийняти законодавчі або інші заходи для забезпечення справедливого балансу між інтересами власників фермерських господарств і суспільства. Також суд підкреслює, що його рішення не вимагає негайного запровадження ринку землі.

 

Джерело:
До списку новин