загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева пропонує "полегшити" повернення боргів Пенсійного фонду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністерство соціальної політики України пропонує скасувати конкретні терміни, в які Пенсійний фонд повинен повертати позички казначейству

Таку пропозицію міністр соціальної політики Андрій Рева виніс на розгляд Кабінету міністрів під час засідання 14 листопада.

Остаточне рішення уряд не схвалив, однак прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив його доопрацювати впродовж трьох днів.

У пояснювальній записці до проекту постанови йдеться, що скасування термінів потрібне для того, щоб забезпечити своєчасну виплату пенсій та не допустити заборгованості з пенсійних виплат.

Зазначається, що для цього потрібно внести зміни до порядку покриття тимчасових касових розривів Пенсійного фонду.

Йдеться про те, щоб виключити норму про повернення позичок до кінця поточного бюджетного періоду. Це означає, що Пенсійний фонд зможе не повертати борги казначейству протягом року.

Згідно з чинним законодавством, якщо у Пенсійного фонду не вистачає коштів для виплати пенсій, то такий дефіцит покривається за рахунок коштів державного бюджету.

Якщо ж передбаченого на покриття дефіциту ресурсу не вистачає, то державна казначейська служба виділяє Пенсійному фонду позики для покриття касового розриву по надходженнях єдиного соціального внеску.

Нагадаємо, з початку 2018 року Пенсійний фонд брав позички у казначействі для фінансування пенсій, однак у липні цього року із цими виплатами сталася значна затримка.

ЗМІ повідомляли також, що Пенсійний фонд повернув левову частку позичок, взятих із Єдиного казначейського рахунку.

 
 
 
 
Джерело:
До списку новин