загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна запізнилась із другим рівнем пенсійного страхування на 10 років - Розенко

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Віце-прем'єр вважає, що в України створено всі умови для запровадження другого рівня пенсійної системи.

Таке переконання він висловив в ефірі «5 каналу».

«Запровадження другого рівня пенсійної системи - це виключно питання політичної волі. Всі умови для запровадження другого рівня в Україні, я переконаний, є і створені. Так, треба внести певні зміни щодо захисту, в першу чергу, накопичень громадян недержавних пенсійних фондів і в другому рівні страхування. Але в цілому пенсійна система готова до запровадження другого рівня. І найголовніше, що другий рівень дає кошти, які будуть інвестуватися в економіку Україну. Тому рішення знаходиться в руках Верховної Ради України: на сьогодні там є ціла низка законопроектів щодо запровадження другого рівня, і це питання на полі законодавства. На жаль, мушу констатувати, що Україна запізнилась із запровадженням другого рівня пенсійного страхування щонайменше на 10 років. Це було не зроблено в 2005, 2006, 2008 роках, коли це потрібно було зробити - і ми залишилися на периферії цього процесу», - зазначив Розенко.

Водночас урядовець назвав невиправданими побоювання деяких експертів, які ставлять під сумнів вдалий старт другого рівня пенсійної системи.

«Ми запроваджували зміни до пенсійного законодавства майже одночасно з Польщею, але вони це зробили: сьогодні рівень пенсійного забезпечення в поляків приблизно в три-чотири рази вищий, аніж в українців... Більше того, українські великі підприємства сьогодні в тому числі торгують своїми акціями і польські пенсійні фонди мають акції в наших підприємствах. Тобто наш бізнес уже готовий для того, щоб запрацював другий рівень, і він бере участь в польських пенсійних програмах, а в нас дехто розповідає, що Україна ще не готова до цього», - уточнив він.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 жовтня ухвалила пенсійну реформу, яка передбачає проведення осучаснення пенсій з жовтня і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року. З 11 жовтня набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".

 

Джерело:
До списку новин