загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Екс-міністр ЖКГ заявив про потребу держпідтримки та пільг для ОСББ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо люди беруть на себе управління і відповідальність за своє житло, їм потрібно надавати спеціальну державну підтримку та податкові пільги.

Про це заявив міністр із питань житлово-комунального господарства України у 2007-2010 роках Олексій Кучеренко.

Експерт, відповідаючи на запитання глядача щодо того, коли мешканці всіх будинків в Україні створять ОСББ, запевнив – цього не станеться.

«Це наслідки жахливої помилки, яку зробили 1992 року, коли неправильно відбулась приватизація житлового фонду», – зазначив Олексій Кучеренко.

Гість програми розповів про випадки, коли мешканцям, які створили ОСББ, вдалося залучити інвестиції, проте масово з рештою будинків такого не відбувається. Тому, певен колишній міністр, у тих будинках, де мешканці здатні ефективно управляти через механізм ОСББ, їм потрібно надавати спеціальну державну підтримку як державними грошима, так і грішми з місцевих бюджетів. Експерт не виключає, що можуть бути і податкові пільги, якщо люди беруть на себе управління і відповідальність за своє житло.

З його слів, там, де мешканці не здатні самостійно управляти житлом, потрібно швидко створювати іншу модель, яка має бути соціально справедливою.

Водночас Олексій Кучеренко наголосив, що весь житловий фонд не може управлятися через ОСББ, й у світі немає такого досвіду. 

 

Джерело:
До списку новин