загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

14 відомих всьому світу речей, створених українцями

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Знаємо, що хтось налічить тих речей, винаходів, досягнень значно більше, і ми щиро цьому втішимося. І мріємо, щоб наші земляки «понапридумували», створили і сконструювали ще 14 тисяч різних корисних речей! А поки що дізналися, що завдяки українцям і вихідцям з України з’явилися (даємо від найсвіжіших до найдавніших):

Розв’язання задачі про пакування куль

Над цією надважливою задачею, яка допомагає в корекції помилок у мобільних телефонах, інтернеті й космічних дослідженнях, «билися» досвідчені математики всього світу. А розв’язала її тридцятирічна киянка, доктор природничих наук Марина В’язовська. Вирішення зайняло у неї два роки, займає 23 сторінки, визнано науковою спільнотою «приголомшуюче простим» і нагороджене престижною премією Салема. Марину зараз запросили працювати до Федеральної політехнічної школи Лозанни.

Один з найпопулярніших нині мессенджерів WhatsApp

Його створив киянин Ян Кум, програміст, сім’я якого ще у 1990-х роках емігрувала до США. Зараз йому лише 42 роки, а статок складає 9,5 мільярдів доларів.

Унікальні зйомки оскарівського «Титатніка»

Саме виходець з Керчі кіномеханік Анатолій Кокуш запропонував режисеру Джеймсу Кемерону «прикріпити» камери до рухомих об’єктів і тим самим посилити візуальні ефекти. За це згодом отримав дві нагороди за технічні досягнення в кіноіндустрії, а сама технологія використовувалася у всіх відомих стрічках: від «Таксі» і «Трої» до «Гаррі Поттера» і «Дванадцяти друзів Оушена».

Протезування мітрального клапана серця

Вперше здійснив легендарний хірург Микола Амосов. Він народився у селянській сімї в Череповці, але майже півсторіччя прожив і працював у Києві і саме тут зробив життєво важливі дослідження серця і хірургічні винаходи.

Ракетно-космічна техніка і космонавтика в цілому

Все це – плід досліджень і роботи конструктора Сергія Корольова, житомирянина. Він сконструював і «запустив» першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший в історії штучний супутник Землі, а також був куратором першого польоту людини в космос.

Фото майстерні “Треті півні”

Найвідоміша різдвяна пісня Carol of the bells написана подолянином Миколою Леонтовичем

Академія танцю при «Гранд-Опера» у Парижі

Найвідомішу балетну школу заснував видатний танцюрист, балетмейстер Серж Лифар. Він народився у передмісті Києва в селі Пирогів, у юності потрапив до Франції, де й прожив все життя, але до кінця своїх днів вважав себе українцем. Кажуть, навіть саме з цієї причини відмовився від звання почесного парижанина, яке йому пропонував сам Шарль де Голль.

Школа мікробіології, імунології і патології

Її заснував нобелівський лауреат, вчений Ілля Мечников – родом з невеликого села під Харковом.

Гелікоптер

Його ще в 1931 році розробив, а в 1940-му вперше підняв у повітря київський авіаконструктор Ігор Сікорський, щоправда вже живучи у США. І одразу отримав замовлення для армії Штатів. Згодом він же очолював створення і першого літака-амфібії.

Електронну систему телебачення

Автором “первісного телевізора” є фізик і винахідник Борис Грабовський – народжений у засланні син відомого українського поета Павла Грабовського. Борис сконструював ще у 1928 році так званий «телефорт», але визнання і патент, як першовинахідник, отримав аж через тридцять років. До речі, він також сконструював прилад для орієнтації сліпих і апарат для глухонімих.

Найвідоміша різдвяна пісня Carol of the Bells, відома у нас, як «Щедрик», написана подолянином Миколою Леонтовичем.

Психоаналіз

Так-так. Можливо, прозвучить перебільшено і зухвало, але якби не було Зигмунда Фрейда, не було б психаналізу, а пана Зигмунда не було б без його батьків-євреїв з України. Мати майбутнього психолога народилася у Бродах на Львівщині, росла в Одесі, а батько зявився на світ у Тисмениці (тоді Галичина). Потім вони переїхали у Бучач, що на Тернопільщині, а звідти вирушили до Німеччини, а згодом до Австрії.

Прототип кіноапарата

Одесити Йосип Тимченко і Микола Любимов у 1893 році придумали, як поєднувати картинки у рухоме зображення і як все це демонструвати глядачам. Навіть провели два показові сеанси в Одесі, але… забули запатентували. Через два роки після цього зробили брати Люм’єр.

Рентгенівський апарат, точніше, його прообраз і перший у світі рентгенівський знімок людського скелета

Досягнення належить Івану Пулю, уродженому на Тернопіллі, який за десятиріччя до Вільгельма Рентгена створив першооснову рентгенівського апарату і вивчав дію променів.

Прототипи підводних човнів

Вперше, за даними істориків, наші козаки конструювали свої «Чайки»: судна з вирізьбленої зсередини колоди, «обшиті» очеретом. Вони досягали в довжину до 20 метрів, вміщали десяток чоловік і могли занурюватися, залишаючи над водою лише верх «колоди».

 

Джерело:
До списку новин