загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лідери зі зростання пенсій за останні п'ять років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За минулий рік середня пенсія зросла на 36% з 1 828 грн до 2 479 грн.

Як свідчать дані офісу з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді, за три роки до цього (з 2013 до 2016 р. – ред.) спостерігалося щорічне зростання не більше, ніж на 10%.

Цікаво, що при цьому за останні п’ять років найбільше збільшилися пенсії у суддів і військовослужбовців. За цей же період незначно скоротилися пенсії у депутатів.

Наприклад, пенсія судді в 2013 році становила близько 12 тис. гривень, а вже в першому півріччі 2018-го перевищила 25 тис. гривень. 3 тис. осіб отримують цю пенсію.

Що стосується військовослужбовців, у 2013 році середня пенсія у них становила 2 373 гривні. Станом на перше півріччя 2018-го – 4 тис. Понад 600 тис. осіб отримує таку пенсію.

А ось під гучною фразою “зниження пенсій у народних депутатів” ховається незначне зменшення. З 15,3 тис. гривень (станом на 2013 рік) до 15,1 тис. гривень (за підсумками 2017-го). Таку пенсію зараз отримує тисяча осіб.

Разом з тим загальна кількість пенсіонерів в Україні скоротилася на 2,1 млн.

Для порівняння. За даними за І півріччя 2018 року:

  • •  Середня пенсія за віком – 2 тис. 479 грн. Отримує 10,5 млн громадян.
  • •  Соціальна пенсія, яку отримують ті, у кого немає мінімального страхового стажу, – 1 тис. 500 грн. Отримує 121 тис. осіб.
  • •  Пенсії для “чорнобильців” – 3 тис. 800 грн. Отримує 81 тис. осіб.

 

Джерело:
До списку новин