загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як вилікувати гастродуоденіт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Раніше я вже користувалася порадами Бориса Скачка щодо лікування різних хвороб. Прошу тепер порадити, як вилікувати шлунок за діагнозу «гастродуоденіт»? З повагою  Тетяна Іванівна. м. Конотоп Сумської обл.

Лист коментує директор клубу «Здоров-є» лікар, фітотерапевт Борис СКАЧКО.

Гастродуоденіт — запалення початкового відділу травного тракту.

Важливу роль у лікуванні відіграє ритм харчування: невеликими порціями 4—5 разів на день, аби їжа мала час повноцінно перетравитися, а не подразнювати незасвоєними часточками слизову оболонку. Крім того, їжа має бути теплою, добре звареною і пропареною.

Із харчового раціону потрібно вилучити сирі овочі та фрукти, ягоди. Натомість більше споживати різних каш, проте кукурудзяні крупи і пшоно — не бажані, не можна вживати грубої клітковини (висівки) і сокогінних продуктів (чай, кава).

Варто попити настої лікарських рослин, таких як ромашка, м’ята, материнка, та киселі.

Не бажані кисломолочні продукти, а молоко можна вживати невеликими порціями, так само кальцинований сир (такий, як робили діткам на молочній кухні).

Бульйонні екстракти не бажані, їх треба замінити перетертими супчиками.

Помічними в цьому разі є настій сухоцвіту багнового та відвар аїру болотяного.

Настій сухоцвіту: Столову ложку сировини залити 300 мл окропу. Настояти ніч. Процідити. Пити по чверті склянки до їди.

Чайну ложку кореня аїру болотяного залити 300 мл води і кип’ятити на слабому вогні 15 хв. Процідити. Пити по 20—30 мл за 10—15 хв до їди.

Якщо людина схильна до закрепів, вживають охолодженим, якщо до проносів — теплим. 

У разі полегшення поступово потрібно розширювати харчовий раціон, вводячи смачну їжу, яка сприятиме виділенню шлункового соку і нормальному травленню.

Джерело:
До списку новин