загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Проблеми зі здоров’ям, яких варто остерігатися в холодну пору року

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Холод здатен знижувати імунітет. Відбувається це через порушення кровообігу й зменшення проникності судин під дією низьких температур. За таких обставин живлення тканин тіла порушується і, як наслідок, послаблюються захисні функції організму.

За холодної пори року на фоні зниженого імунітету може з'являтися безліч проблем зі здоров'ям. Найпоширеніші з них подало видання hindustantimes.

1. Грип.  Триває грипозний сезон із жовтня по березень. Найефективнішим захистом у цей період є вчасне щеплення. Від зараження воно на 100% не застраховує, однак гарантує відсутність ускладнень, які нерідко виявляються смертельними.

2. Зимова екзема.  Проявляється вона в сухості, свербежі й почервонінні шкіри. В осінньо-зимовий період дає про себе знати особливо яскраво. Усе через перепади температури й вологості повітря, яким піддається шкіра під час переходу із сухого вуличного холоду в тепле приміщення.

3. Серцеві напади.  Холод, низький атмосферний тиск і різка зміна температур спричинюють звуження судин. Як наслідок, серце отримує менше кисню. Негативно позначається на стані серцево-судинної системи також зменшення фізичної активності й схильність споживати більше жирної й калорійної їжі в зимовий період. Значно підвищують ризик серцевого нападу й сезонні захворювання, зокрема грип та інфекції.

4. Запалення на губах.  Ослаблений імунітет відкриває шлях для загострень герпесу. Проявляється цей вірус у вигляді пухирчатого висипу на губах. Окрім герпесу, турбувати можуть і заїди. Найчастіше виникають вони через нестачу вітамінів В2 і В6. Дефіцит цих елементів нерідко відчувається саме в осінньо-зимовий період.

5. Болі в суглобах.  Ослаблений імунітет створює ідеальні умови для появи запалення. Якщо воно вражає суглоби, розвивається артрит. Схильні до цієї хвороби не лише люди похилого віку. Особливо високий ризик нажити її собі виникає за умови неправильного лікування грипу, ангіни чи навіть банальної застуди.

 

Джерело:
До списку новин