загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії, соцстандарти і аліменти: чого чекати українцям в грудні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чекаємо на додаткові поїзди, довгі свята і нову епоху "листів щастя".

Останній місяць 2018 року обіцяє українцям зростання соцстандартів, початок нової ери "листів щастя" і додаткові потяги на головних туристичних напрямках країни. Чого ще чекати українцям в грудні?

Пенсії та аліменти

З 1 грудня в країні зростуть соціальні стандарти. Загальний прожитковий мінімум підніметься з 1777 грн до 1853 грн. Пенсії першого дня зими додадуть 62 грн і становитимуть 1497 грн. В уряді запевняють, що це підвищення торкнеться майже 10 млн пенсіонерів. Збільшиться і максимальна пенсія – з 14 350 до 14 970 грн.

Через те що в Україні до рівня прожиткового мінімуму прив'язані аліменти, зростуть і вони. Для дитини до 6 років вони піднімуться з 1559 до 1626 грн, а для дітей з 6 до 18 – з 1944 до 2027 грн.

Потяги і "листи щастя"

Порадує в грудні українців і "Укрзалізниця", яка планує запустити 30 пар додаткових потягів на свята.

"Переважно вони курсуватимуть у напрямку зимових перлин – Івано-Франківська, Ужгорода, Львова, Чернівців", – розповіли в "УЗ".

Водночас "Укрзалізниця" заборонила повернення квитків через інтернет з 15 грудня по 15 січня. У компанії пояснили своє рішення бажанням уникнути дефіциту квитків, оскільки більшість квитків викуповуються онлайн в перші хвилини продажів, а потім покупці масово їх повертають вже перед самим відправленням потяга.

17 грудня почне діяти держстандарт для системи відеофіксації на дорогах. Там описані вимоги до камер, які вимірюватимуть швидкість на відстані. Передбачається, що фіксатори можна буде встановлювати на стовпах, мостах і навіть автомобілях. По всій Україні планують встановити близько 4000 таких приладів. Це дозволить автоматично розсилати порушникам ПДР "листи щастя" зі штрафами.

Вихідні і воєнний стан

Наприкінці місяця на українців зваляться додаткові вихідні. Країна вперше святкуватиме католицьке Різдво на державному рівні – 24 і 25 грудня стали неробочими днями. Крім того, вихідним в уряді вирішили зробити і 31 грудня. Але є і ложка дьогтю – 24 і 31 числа доведеться відпрацьовувати по суботах – їх перенесуть на 22 і 29 числа грудня відповідно. Зазначимо також, що метеорологи обіцяють в грудні потужні магнітні бурі і радять українцям готуватися до них заздалегідь.

Нарешті, 26 грудня, в країні має закінчитися воєнний стан. Його, нагадаємо, ввели 26 листопада в 10 областях країни, що межують з РФ і частиною Молдови.

Візьмемо кредити і виплатимо борги

У Кабінеті міністрів очікують, що в грудні Україна отримає перший транш від Міжнародного валютного фонду в розмірі $ 1,5 млрд. Нагадаємо, цієї осені МВФ і наша країна досягли домовленостей за новою програмою на $ 3,9 млрд. Головною умовою першого траншу було прийняття збалансованого держбюджету на наступний рік, в якому дефіцит не перевищуватиме 3%. Минулого тижня Верховна Рада проголосувала за держкошторис з дефіцитом в 2,3%. Крім того, в грудні Світовий банк розгляне питання надання Україні фінгарантій на суму в $ 750 млн.

"Гарантія діятиме 10 років і дозволить Україні отримати міжнародне фінансування на сприятливіших умовах, ніж при самостійному залученні коштів з ринку", – пояснила міністр фінансів Оксана Маркарова.

Це питання стоїть на порядку денному Світового банку на 18 грудня.

Щоправда, доведеться наступного місяця і платити за старими кредитами – 3 грудня потрібно виплатити МВФ близько $ 150 млн в рамках програми, яку ми почали з кредитором ще 2014 року.

Ілля Требор

 

Джерело:
До списку новин