загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Константинополь затвердив текст Томосу для України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

29 листопада у Стамбулі архієрейський синод Вселенського патріархату ухвалив текст Томосу про надання автокефалії українській православній церкві.

“У контексті раніше ухваленого рішення Вселенського патріархату надати автокефалію Українській церкві, і в очікуванні видачі Патріаршого і Синодального Томосу, святий і священний синод підготував статут Української церкви”, – йдеться у документі. Українська церква вже має офіційне рішення від Вселенського патріархату.

Згідно з рішенням Константинопольського Синоду, об'єднавчий собор, на якому буде обраний предстоятель нової церковної структури, відбудеться в Києву в грудні. 

Проведення собору єпископів в Україні є одним з останніх етапів для створення незалежної (автокефальної) православної церкви – на ньому українські православні єпископи мають утворити нову церковну структуру та обрати предстоятеля, і вже він вирушить до Константинополя, аби співслужити зі Вселенським патріархом і отримати з його рук Томос.

У цей час Всесленський патріархат приступає до останнього кроку, необхідного для надання автокефалії - розробці тексту Статуту української Церкви.

Текст Статуту буде представлений екзархом Вселенського престолу в Україні. Надалі  в текст можуть бути внесені деякі зміни й доповнення. 

 

Джерело:
До списку новин