загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Схвалили проект нового українського правопису

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Національна комісія з питань правопису представила на засіданні президії Академії наук відредагований проект правопису. У ньому враховані пропозиції та зауваження, які надійшли під час громадського обговорення протягом вересня. Тоді комісія отримала понад 500 поправок.

— Це небагато зауважень. Вони були різнохарактерні й більшість — очікувані. Якби виносили на громадське обговорення попередні варіанти правопису — критики було б набагато більше. Мова йшла б не про сотні листів, а про тисячі, — говорить 62-річний Богдан Ажнюк, член Української національної комісії з питань правопису. — Багато надісланих пропозицій були протилежні. Частина підтримували вживання літери "ґ" у всіх іншомовних словах — на зразок "ґенерал" або "ґазета". Інші заперечували її зовсім. У таких випадках залишали прописані комісією правила.

В Академії наук проект нового правопису підтримали й погодилися з усіма правками. Серед них — правило написання назв товарних знаків і марок виробів. У оприлюдненому в серпні проекті пропонували писати без лапок уставлені назви — любительська ковбаса та кока-кола. Але надійшло зауваження, що вони "нічим не гірші" за назви, які пишуться у лапках — ковбаса "Краківська" та коньяк "Таврія".

Першу редакцію законопроекту оприлюднили у серпні цьогоріч. Через недбалість підготовки закон розкритикували.

— Зауваження від громадськості були доречні й об'єктивні. Багато стосувалося поліпшення правил правопису, іноземних слів і вживання великої літери. Були громадяни, які в одному листі вказували зауваження одразу до багатьох положень. Комісія усі обговорила. Але кардинальних змін редакція правопису не зазнала, бо багато пропозицій відхилили. Багато зауважень людей уже обговорила комісія. Листи з пропозиціями лише додатково підтвердили думки науковців, — додає Ажнюк.

Правопис передадуть на затвердження до Кабінету міністрів.

 

Джерело:
До списку новин