загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зберегти номер мобільного при зміні оператора?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Послугу з перенесення абонентських номерів називають MNP (Mobile Number Portabalitу). Вона дає можливість обслуговуватися в іншого мобільного оператора, не змінюючи при цьому номер телефона. Послуга особливо важлива для тих, хто користується своїм номером протягом багатьох років і не хоче втратити важливі контакти і зв’язки. Українці зможуть скористатися такою послугою вже з 1 травня 2019 року.

ДЕ ПРАЦЮЄ ПОСЛУГА?

За кордоном послуга MNP почала працювати ще з кінця 1990-х років. Вона повинна була посилити конкуренцію між операторами мобільного зв’язку.

Першими країнами, які запропонували дану послугу, стали Великобританія і Нідерланди.

У 2000-х роках її почали надавати в усіх європейських країнах.

КОЛИ ПОЧНЕ ПРАЦЮВАТИ В УКРАЇНІ

Про введення послуги в Україні вперше заговорили ще в 2010 році, був навіть прийнятий відповідний закон, але процес розвитку не отримав.

Перший тендер на надання цієї послуги в Україні був проведений в 2016 році. Він супроводжувався численними судовими позовами з боку компаній, які брали участь у тендері.

Але в підсумку Українському державному центру радіочастот все ж вдалося отримати необхідне обладнання, а Нацкомісія з держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації озвучила дату запуску послуги – 1 травня 2019 року.

ЯК СКОРИСТАТИСЯ ПОСЛУГОЮ

1 Потрібно прийти в офіційне відділення або магазин мобільного оператора, на який ви хочете перевести свій номер, і подати заявку. Передбачається, що це можна буде зробити і в режимі онлайн.

2 У заявці необхідно вказати паспортні дані, бажаний період перенесення номера і вибрати відповідний тарифний план.

Час розгляду заявки – 8 годин. Після цього її відправлять до центрального офісу.

4 У разі затвердження заявки – новий мобільний оператор повідомить вам про це і видасть нову сім-карту.

5 Ваша стара сім-карта буде дійсною до того моменту, поки не активується нова, тому ви завжди будете залишатися «на зв’язку».

Якщо після затвердження заявки пройшло 30 днів, а ви не прийшли до нового оператора, заявка анулюється.

ХТО МОЖЕ СКОРИСТАТИСЯ ПОСЛУГОЮ?

Послугою перенесення номера зможуть скористатися лише ті абоненти, які ідентифікувалися в мережі свого оператора – пройшли реєстрацію або обслуговуються «за контрактом».

ЯК ЧАСТО МОЖНА МІНЯТИ ОПЕРАТОРА?

Не частіше одного разу на 30 днів.

СКІЛЬКИ ЧАСУ ЦЕ ЗАЙМЕ?

Перенесення даних з однієї мережі в іншу займає від 1 до 3 діб.

СКІЛЬКИ ЦЕ БУДЕ КОШТУВАТИ?

Вартість послуги будуть встановлювати мобільні оператори. За їх словами, сума буде «символічною» і цілком доступною для будь-якого абонента.

 

Джерело:
До списку новин